Košarka
SPORTOVI
Košarka
Unatoč NBA pravilima

Bogdanović i Zubac priključit će se Hrvatskoj tek 27. lipnja, ali Slovenci isposlovali raniji dolazak Dončića

Luka Dončić se reprezentaciji trebao priključiti 27. lipnja, no KZS je nedavno objavio da će zvijezda Dallas Mavericksa u subotu igrati protiv Italije

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenska košarkaška zvijezda Luka Dončić bit će na raspolaganju slovenskom izborniku Aleksandru Sekuliću u pripremnoj utakmici protiv Italije koja se igra u subotu u 20.30 sati, objavio je Košarkaški savez Slovenije (KZS) na društvenim mrežama.

Dončić se već pridružio svojim reprezentativnim kolegama na treninzima u Trstu. Prema ranijim informacijama, Dončić se reprezentaciji trebao priključiti 27. lipnja, no KZS je nedavno na društvenim mrežama objavio da će zvijezda Dallas Mavericksa u subotu moći igrati protiv Italije, unatoč NBA pravilima.

Bogdanović i Zubac stižu 27. lipnja

Naime, Hrvatskoj, koja će protiv Slovenije kvalifikacijsku utakmicu za SP igrati 30. lipnja, njeni reprezentativci koji igraju u NBA Bojan Bogdanović i Ivica Zubac će se priključiti tek 27. lipnja, ali je Slovenija uspjela dobiti odobrenje za Dončića da se reprezentaciji priključi ranije.

gol expired Ante Žižić potpisao za euroligaškog giganta dan po odlasku iz Maccabija divider

Nakon utakmice protiv Hrvatske, Slovenija kvalifikacijsku utakmicu za SP igra protiv Švedske u Stockholmu 3. srpnja.

Slovenija ima 2:2 u kvalifikacijama

Slovenija u veljači doživjela dva poraza od Finske nakon prve dvije pobjede u studenom u Zagrebu i od Švedske. U drugom dijelu kvalifikacija, koji počinje u kolovozu i u kojem vrijede svi rezultati iz prvog dijela, Sloveniju čeka još šest utakmica protiv najbolje tri ekipe iz skupine D (Izrael, Njemačka, Estonija, Poljska).

gol expired Uspjeh karijere mladog Hrvata: New Orleans Pelicansi izabrali ga na draftu divider

Trenutno je Hrvatska na posljednjem mjestu svoje skupine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ima jednu pobjedu i tri poraza. Slovenija ima omjer 2-2, baš kao i Švedska, a Finska je, iznenađujuće, na čelu skupine.

Domaćini Svjetskog prvenstva bit će Indonezija (Džakarta), Japan (Okinawa) i Filipini (Manila) od 25. kolovoza do 10. rujna 2023. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider