Košarka
SPORTOVI
Košarka
OŽIVLJAVANJE POTENCIJALA?

Veliki posao na Gripama: Split pojačao donedavno najveći talent hrvatske košarke

Novi košarkaš KK Splita je hrvatski reprezentativni razigravač Lovro Gnjidić.

Karlo Matković i Lovro Gnjidić (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Nakon što je prošlu sezonu proveo u redovima ljubljanske Cedevita Olimpije, Lovro Gnjidić ponovno će igrati u Hrvatskoj.

Talentirani playmaker i hrvatski reprezentativac pojačao je redove KK Splita, koji ove sezone namjerava napokon napraviti onaj posljednji korak i doći do titule prvaka Hrvatske, drugog otkako je Hrvatske te prvog nakon sad već davne 2003. godine. U posljednje tri godine dva su puta dolazili do finala, no oba puta je Zadar bio bolji.

U Sloveniji nije dobio pravu priliku

Gnjidić dolazi na posudbu, nakon što se u Sloveniji nije uspio nametnuti za veću minutažu, odnosno kao da je sezonu nastavio na nesretan nastup u dresu reprezentacije, gdje je bio tragičar susreta protiv Finske. Naime, on je u posljednjoj minuti tog susreta promašio četiri slobodna bacanja te je naša reprezentacija tako prokockala pet poena prednosti s kojima je ušla u završnicu. Naša reprezentacija  tim je porazom eliminirana iz nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Bio je danas 22-godišnji Gnjidić dio momčadi i na Eurobasketu, no tamo nije došao do značajnije minutaže.

Gdje je zastao njegov razvoj?

U Splitu će pokušati za početak se vratiti na svoje partije iz Cibone, putem kojih je dogurao do reprezentacije, ali i potencijalnog rješenja dugugodišnjeg hrvatskog problema s razigravačima.

Gnjidić neupitno posjeduje ogroman talent, visoku košarkašku inteligenciju i sjajne razigravačke vrline, no očito se nešto drugo u njemu mora pokrenuti da bi sve to došlo u prvi plan.

Zašto je njegov razvoj stao upravo onda kad je bilo najvažnije, odnosno kad je trebao napraviti dodatni iskorak prema ozbiljnoj košarci? Ne možemo znati odgovor, ali se možemo nadati kako nije kasno za vratiti se na pravi put, a Split i trener Slaven Rimac bi mogli biti upravo to.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider