Košarka
SPORTOVI
Košarka
Drama u Vilniusu

Litva tek u dva produžetka do pobjede i plasmana na SP, Italija pomogla Hrvatskoj

Košarkaši Litve postali su četvrta reprezentacija koja je osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu 2019., ali su trebali čak dva produžetka za pobjedu nad Nizozemskom 95-93 (84-84, 75-75) pred svojim navijačima u Siemens Areni u Vilniusu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čovjek odluke bio je Mantas Kalnietis koji je pogodio tricu za 95-92 pet sekundi prije kraja drugog produžetka. Litva je u osnovnom dijelu utakmice uspjela prokockati vodstvo 73-59 u posljednje četiri minute, ali je na kraju ipak došla do pobjede, rezultatski iznimno važne za izglede hrvatske reprezentacije u borbi za treće mjesto u skupini J, posljednje koje vodi na Svjetsko prvenstvo.

Kalnietis je s 21 košem bio najefikasniji igrač Litve, a po 14 poena postigli su Eimanatas Bendžius i Lukas Lekavičius. Charlon Kloof je s 19 koševa bio najefikasniji kod Nizozemaca.

Italija je također u neizvjesnoj završnici pobijedila na gostovanju u Mađarskoj sa 69-63. Talijani su na početku treće četvrtine dvoboja u Debrecenu imali 15 koševa prednosti (43-28), da bi Mađari sedam minuta poslije poveli 47-45. Talijanska reprezentacija je, ipak, u posljednjoj četvrtini uspjela limitirati domaću momčad na samo dva poena od 32. do 37. minute te otići na devet koševa prednosti (64-55), što Mađari više nisu uspjeli dostići.

Italiju su do pobjede predvodili Luigi Datome s 18 koševa i sedam skokova te Nicolo Melli i Paul Biligha sa po 11 poena svaki. Kod Mađara najefikasniji je bio David Vojvoda sa 25 koševa.

U 9. kolu, koje je na rasporedu 29. studenoga, Hrvatska će ugostiti Mađarsku, Italija je domaćin Litvi, a Nizozemska Poljskoj.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider