Košarka
SPORTOVI
Košarka
Cavsi izbacili Boston

LeBron srušio Jordanov rekord: Sve je spremno za povijesno finale

Cleveland Cavaliersi i Golden State Warriorsi igrat će rekordno treće uzastopno finale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cleveland Cavaliersi su novi stari prvaci Istočne konferencije nakon što su s uvjerljivih 135:102 porazili Boston Celticse za ukupnih 4:1 u pobjedama.

Odmah na početku playoffa bilo je jasno da samo čudo (ili ozljeda Kawhija Leonarda) može spriječiti veliko finale između Cavaliersa i Golden State Warriorsa. Warriorsi su došli do finala sa savršenih 12-0, dok je Boston ipak uspio uzeti jednu pobjedu protiv Cavsa koji u finale ulaze s 12-1. Ovo je prvi put u povijesti da se iste momčadi susreću u tri uzastopna finala.

Od ove dvije momčadi očekuje se epsko finale i iskupljenje za playoff koji nije ponudio puno uzbuđenja. Momčadi će na odmor do četvrtka kada se igra prva utakmica na parketu Oracle Arene, doma Golden State Warriorsa.

"Ova momčad je luda. Dohvatili smo pravi ritam i spremni smo za veliko finale i okršaj protiv Golden Statea," rekao je trener Tyronn Lue.

LeBron preskočio Jordana

Cavsi su poput uragana ušli u susret i već u prvoj četvrtini usmjerili utakmicu na svoju stranu. Nakon prve dionice imali su 16 koševa prednosti (43:27), oborivši klupski rekord po broju postignutih koševa u jednoj četvrtini u doigravanju. Do poluvremena je bilo +18 (75:57), a na koncu treće dionice ogromnih +35 (109:74). Boston je u zadnjoj četvrtini uspio tek malo ublažiti poraz.

LeBron James je standardno dominirao s 35 koševa te po osam skokova i asistencija, a najveću pomoć imao je u Kyrieju Irvingu koji je ubacio 24 koša. Kevin Love dodao je 15 uz 11 skokova, dok je Deron Williams ubacio 14.

LeBron je s ovih 35 koševa prestigao Michaela Jordana na listi najboljih playoff strijelaca. Kralj James je sada na vrhu s 5.989 koševa, dva više od Jordana. Serija protiv Warriorsa LeBronu će biti impresivno sedmo uzastopno finale.

"Ja nisam strijelac. Ne želim biti zapamćen samo kao strijelac. Ja sam igrač, samo me stavite na teren i ja ću pronaći put do pobjede," kazao je.

Boston je bio bez prve zvijezde Isaiaha Thomasa, a njegove odgovornosti preuzeo je Avery Bradley koji je bio prvi strijelac s 24 koša. Gerald Green ubacio je 14, Jae Crowder 11, a Terry Rozier 10 koševa.

"Nakon očajnog prvog poluvremena vjerovao sam kako još nije sve izgubljeno. Međutim, u trećoj četvrtini su nas uništili," kazao je Bostonov trener Brad Stevens.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider