Košarka
SPORTOVI
Košarka
umirovili Ginobilija?

Warriorsi očekivano "metlom" do velikog finala NBA lige!

Golden State Warriorsi prvi su finalisti velikog NBA finala nakon što su s čistih 4:0 slavili protiv San Antonio Spursa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kevin Durant i Stephen Curry ubacili su kombinirano 65 poena poena u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije NBA lige, s kojom su eliminirani ozljedama izrešetani San Antonio Spursi. Ratnici su s ukupnih 4:0 izborili veliko finale gdje će igrati protiv boljeg iz serije Cleveland Cavaliersa i Boston Celticsa. Noćas su u San Antoniju slavili 129:115.

Curry je ubacio 36, Durant 29, dok je Draymond Green bio na rubu triple-doublea (16, 8, 8). Bilo je to previše za Spurse koji su tijekom doigravanja ostali bez Tonyja Parkera, Kawhija Leonarda u prvoj utakmici finala Zapada i Davida Leeja u trećoj utakmici.

Takve "udarce" bilo je jednostavno nemoguće preživiti čak i za čudesnog trenera Gregga Popovicha koji uvijek ima odgovor za svaku situaciju.

Recimo i da je 39-godišnji Manu Ginobili možda odigrao svoje posljednje minute u NBA ligi, jer postoji mogućnost da će se oprostiti od profesionalnog bavljenja košarkom.

"Imam dvije predivne opcije. Nastaviti se baviti sportom kojim volim ili se u potpunosti posvetiti svojoj obitelji. Kako god bilo, bit ću sretan čovjek", rekao je Manu nakon utakmice.

Warriorsi su se plasirali u svoje treće uzastopno finale gdje će loviti svoj drugi naslov. Podsjetimo, lani nisu uspjeli obraniti naslov protiv Cavaliersa, iako su vodili 3:1 u finalu.

Veliko finale započinje 1. lipnja, a pobjednika Istočne konferencije znat ćemo za maksimalno šest dana, jer u tom periodu Cavaliersi i Celticsi moraju dovršiti svoju seriju. Trenutno Cleveland vodi 2:1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider