Košarka
SPORTOVI
Košarka
slijedi nešto legendarno?

Kada pomislimo da nas LeBron ne može više ničime iznenaditi: James ima rijetku sposobnost!?

LeBron James "natjerao" je okupljene novinare, nakon poraza Cavsa u prvoj utakmici od Bostona, da zanijeme na nekoliko sekundi, a onda gromoglasno zaplješću.

Galerija LeBron James (Foto: AFP) LeBron James (Foto: AFP) LeBron James pogađa pobjednički šut (Foto: AFP) +2 LeBron James slavi pobjednički koš (Foto: AFP)

Noćas je na rasporedu 2. utakmica finala Istočne konferencije NBA lige, u kojoj Boston Celticsi dočekuju Cleveland Cavalierse. U prvom susretu igranom u nedjelju navečer Boston je razmontirao Cavse s 25 razlike (108:83).

LeBron James utopio se u sivilo svoje momčadi, te je susret završio s 15 poena, sedam skokova i devet asistencija. Opći dojam je da je Boston daleko organiziranija momčad od Clevelanda, no Cavsi uvijek imaju "as u rukavu", a on se zove LeBron James.

Samoprozvani "Kralj James" nije bio ni najmanje zabrinut nakon poraza u prvoj utakmici.

"Moja zabrinutost ravna je nuli. Gubio sam 1:0 i 2:0 u seriji, tako da nisam zabrinut zbog ovog poraza. U prvoj utakmici uvijek snimam, opipavam situaciju, a to znaju svi koji su me pratili kroz povijest", rekao je hladnokrvno LeBron na konferenciji za medije nakon teškog poraza.

No jedan drugi detalj s te presice je zapeo za oko - LeBronova memorija. Novinarku je zanimalo što se dogodilo Cavsima nakon što su treću četvrtinu završili sa zaostatkom od svega 14 poena, a onda nakon 70 sekundi ponovno bili na -21.

"Što se dogodilo? Igrali su dugi napad. Marcus Morris je promašio šut, uhvatio vlastiti promašaj i zakucao. Krenuli smo u napad, napravili akciju za Jordana Clarksona koji je promašio šut. Nakon toga su oni krenuli u napad, izborili ubacivanje sa strane. Tatum je kratko izveo loptu sa strane, dodao Marcusu Smartu koji je ubacio tricu iz kuta. Mi smo nakon toga promašili još jedan napad, Tatum je prešao cijelo igralište i položio nakon "eurostepa". Time-out", rekao je James i na nekoliko sekundi izazvao mrtvu tišinu u dvorani, nakon čega je uslijedio gromoglasni pljesak.

Naime, LeBron je sve točno rekao. Sva imena, sve akcije i svaki koš. Mnogi su se nakon toga pitali imali li James fotografsko pamćenje, s obzirom da je u detalj zapamtio svih 70 sekundi početka treće četvrtine, od 48 minuta koliko se igra cijela utakmica...

Fotografsko ili eidetsko pamćenje obično se definira kao sposobnost pojedinca (pri)sjetiti se slika, zvukova ili raznih stvari s izvanrednom preciznošću i u velikoj količini.

Tristan Thompson igrač je koji najduže poznaje LeBrona Jamesa u aktualnoj momčadi Cavsa. On je s njim u Clevelandu od 2014. godine, te je s njim osvojio naslov NBA prvaka. On je nakon prve utakmice također ostao miran i uvjeren da u drugom susretu slijedi LeBronova "odmazda".

"Obično kada ima ovakvu utakmicu, James u idućoj napravi nešto legendarno", rekao je centar Cavsa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider