Košarka
SPORTOVI
Košarka
kada je potrebno...

LeBron 12 godina nije bio u ovoj situaciji: SAD bruji o njegovim potezima!

LeBron James pokazao je svu svestranost svog talenta kada je razigravanje suigrača u pitanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cleveland Cavaliersi još slažu kockice u momčadi nakon silnih tradeova i akvizicija tijekom ljeta. Pristigli su Jae Crowder, Dwayne Wade, Derrick Rose, Isaiah Thomas, Ante Žižić, Jeff Green i još poneki manje bitan igrač za sustav.

Nakon odlaska Kyriea Irvinga postavilo se logično pitanje: Tko će voditi napade Cavsa?. Thomas je aut do siječnja, Rose se lakše ozlijedio, ali njegov doprinos u prvih nekoliko utakmica i nije bio previše impresivan. Stoga je stvar u svoje ruke uzeo LeBron James!

Umjesto da na parket pošalje Josea Calderona ili Cedija Osmana, trener Tyron Lue uručio je ulogu glavnog playmakera (razigravača) u ruke LeBrona, i to po prvi put nakon 12 godina! Kako je reagirao? Upisao je 34 poena i 13 asistencija o kojima bruji SAD jutro kasnije.

"Od malih sam nogu učio da pokrivam sve pozicije na parketu. Učio sam da budem razigravač, bek šuter, krilo, pa čak i centar. Sada znam sve! Čitam igru i mogu se snaći u svakoj situaciji. Sve to što sam radio kroz karijeru sada se u potpunosti isplati", rekao je James nakon susreta koji je Cleveland dobio 119:112 protiv Chicago Bullsa.

LeBron je, naravno, tijekom posljednjih 10-ak godina znao imati ulogu razigravača na parketu, ali punih 12 godina nije ušao u zapisnik kao play. Prema službenoj statistici ESPN-a, posljednji put kada je LeBron zaigrao na poziciji playa dogodilo se u veljači 2005. godine!

Iako to nije njegova primarna pozicija, on i dalje ima jednako ili više utakmica s minimalno 30 poena i 10 asistencija od nekoliko All-Star igrača poput Kylea Lowryja, Kyriea Irvinga ili Kembe Walkera.

Cavsi još jednom nisu impresionirali svojom izvedbom, ali je zato James pokazao košarkaški IQ koji kao da nije s ove planete.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider