Košarka
SPORTOVI
Košarka
Precizan i učinkovit

Pobjeda Indiane i Clevelanda: Odlična partija Bojana Bogdanovića

Bojan Bogdanović sinoć je u pobjedi Indiana Pacersa od 130-107 nad Minnesota Timberwolvesima zabio 19 koševa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović sinoć je u pobjedi Indiana Pacersa od 130-107 nad Minnesota Timberwolvesima zabio 19 koševa (šut 9/12) u 30 minuta provedenih na terenu.

Bogdanović je tome dodao i pet skokova te jednu asistenciju. Najučinkovitiji kod Indiane bio je Victor Oladipo sa 28 koševa, Darren Collison je upisao double-double sa 15 pogodaka i 16 asistencija, a Cory Joseph je zabio pet trica za ukupno 21 koš.

Pacersi su dobro počeli utakmicu, pogodili su 14 od svojih prvih 18 šutova te stvorili prednost od 28-12. U drugoj četvrtini Pacersi stvaraju prednost od 13 koševa, ali su Timberwolves uzvratili napravivši seriju od 17-5 i izjednačivši na 42-42. Nakon toga Minnesota dolazi u vodstvo, prvi put na utakmici, a poluvrijeme završava izjednačeno 61-61.

U trećoj četvrtini Indiana radi najveću seriju od 24-5 u zadnjih sedam i pol minuta četvrtine i dolazi u vodstvo od 98-84 na ulazu u zadnji dio utakmice. Pacersi su zadržali nalet i u zadnjoj četvrtini koju su otvorili serijom od 14-5 zahvaljujući čemu su povećali prednost na čak 23 koša. Do kraja utakmice Timberwolves nisu ozbiljnije zaprijetili.

Karl-Anthony Towns je predvodio Timberwolvese sa 28 pogodaka i sedam skokova, a Jamal Crawford je dodao 18 koševa i devet asistencija.

Prošlosezonski finalisti Cleveland Cavaliers sinoć su sa 119-112 pobijedili sinoć Chicago Bullse, a do pobjede ih je vodio LeBron James koji je utakmicu završio sa 34 koša i 13 asistencija.

Kevin Love dodao je 20 koševa i 12 skokova za pobjedu Clevelanda, a Dwyane Wade je ubacio 11 koševa. Ante Žižić nije igrao za Cleveland.

Najbolji strijelac Chicaga bio je Justin Holiday sa 25 koševa, a rookie Lauri Markkanen je dodao 19.

Cleveland je gubio 92-91 na početku zadnje četvrtine, a onda su Love i Kyle Korver zabili tri trice. Chicago se približio na šest koševa u zadnje dvije minute, međutim Cavsi im nisu dopustili više.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider