Košarka
SPORTOVI
Košarka
lebron je monstrum!

James nadmašio Shaqove brojke u reketu i Curryjeve u šutu za tri poena

Ono što LeBron James radi u ovogodišnjem doigravanju nikada prije nije viđeno u NBA ligi!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni NBA prvaci Cleveland Cavaliersi prvi su osigurali svoje mjesto u konferencijskom finalu. Pobjedom 109:102 Cavsi su nakon Indiane pomeli i trećeplasiranu momčad u regularnom dijelu sezone - Toronto Raptorse. LeBron James ponovno je predvodio svoju momčad do pobjede s 35 poena, devet skokova i šest asustencija. Imao je učinak od 50 posto šuta iz igre i 41.7 iza linije tri poena.

Osam utakmica u doigravanju ove sezone i osam pobjeda LeBrona i njegovih Cavsa. No ono što više impresionira od igre Clevelanda je način na koji James dominira u svim utakmicama. U dosadašnjem dijelu doigravanja LeBron je na prosjeku od 41.9 minuta na parketu, 34.3 poena, devet skokova, 7.3 asistencije, 2.5 ukradene lopte i 1.6 blokada. No ima toga još! James je na prosjeku od 56.6 posto šuta iz igre i čak 47 posto kada je u pitanju šut za tri poena! Ovdje je riječ o brojkama koje nikada prije, u prvih osam utakmica NBA doigravanja, nisu viđene!

Do sada je kroz karijeru šutirao tek 34.2 posto za tri poena, a sada njegov postotak šuta nadmašuje i najbolje brojke Stepha Curryja! U svojoj najboljoj sezoni razigravač Golden State Warriorsa imao je postotak šuta za tri poena 46 posto!

No ima toga još! LeBron James slovi kao najkompletniji igrač svih vremena, koji može igrati na praktički svim pozicijama, od 1-5. Njegov trenutni učinak u reketu je nevjerojatnih 66 posto, što je za četiri posto bolje od najboljih brojki po mnogima najdominantnijeg centra svih vremena - Shaquillea O'Neala. On je u svojoj najboljoj sezoni bilježio 62 posto uspješnosti u igri u reketu!

Brojke koje bilježi LeBron James fasciniraju sve ljubitelje košarke, pa čak i one koji nisu njegovi fanovi. No kao i u slučaju lani kada su Warriorsi s rekordnim omjerom pobjeda i poraza u regularnom dijelu sezone ušli u doigravanje, pa izgubili veliko finale od Cavsa, brojke mu neće ništa značiti i nitko ih neće pamtiti, ako s njima ne osvoji svoj četvrti naslov NBA prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider