Košarka
SPORTOVI
Košarka
"podređuje se momčadi"

LeBron i Wade odali priznanje Curryju za nestvarno poluvrijeme: "Srce šampiona"

LeBron James i Dwyane Wade skinuli su kapu Stephenu Curryju na ludoj izvedbi u 6. utakmici polufinala Zapada.

Curry slavi postizanje poena (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Stephen Curry imao je 0 u rubrici poeni na poluvremenu 6. utakmice polufinala Zapadne konferencije protiv Houston Rocketsa. Činilo se kao da će to biti još jedna blijeda predstava ponajboljeg igrača svijeta, a onda je iz svlačionice izašao preporođeni Steph.

Susret je završio s 33 poena i na svojim leđima, na iznimno teškom gostovanju, odveo Warriorse u finale Zapada, u odsustvu Kevina Duranta, najboljeg igrača Golden Statea u ovoj seriji. Postigao je 23 od 33 poena u posljednjoj četvrtini, u kojoj je Golden State kreirao preokret i plasirao se u finale Zapada.

Iako je na godišnjem odmoru od završetka regularnog dijela sezone, LeBron James i dalje prati doigravanje, te je bio vrlo inspiriran predstavom svojeg velikog rivala.

"NIKADA ne podcjenjujte srce šampiona!!", napisao je LeBron James na svom Twitteru.

Ništa manje impresioniran nije bio ni Dwyane Wade, koji se na koncu regularnog dijela sezone oprostio od profesionalne karijere.

"Bolje bi vam bilo da prestanete pokazivati nepoštovanje prema Stephenu Curryju samo zato što uvijek stavlja momčad ispred svog ega. To što je voljan žrtvovati se za momčad ne znači da i dalje nije zvijer", napisao je Wade.

Golden State će u finalu Zapada igrati protiv pobjednika sedme utakmice između Denver Nuggetsa i Portland Trail Blazersa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider