Košarka
SPORTOVI
Košarka
KAKAV MAJSTOR

LeBron James čudesnom predstavom odveo Lakerse u finale NBA lige

Lakersi još čekaju protivnika u finalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

LeBron James je sinoć u petoj utakmici finala Zapadne konferencije u Orlandu odveo LA Lakerse do 32. velikog finala upisavši triple-double u pobjedi nad Denver Nuggetsima 117-107.

Rezultatom 4-1 u seriji na četiri pobjede Lakersi su stigli do prvog finala od 2010. godine.

James je bio najbolji pojedinac utakmice sa 38 koševa, 16 skokova i 10 asistencija. Ovo mu je 27. triple-double u play-offu u karijeri i nedostaju mu još tri da skine rekord još jedne legende Lakersa Magica Johnsona. Također, Jamesu je ovo deseto finale u karijeri, a naslove je već osvajao s Miamijem (2012. i 2013.) te Clevelandom (2016.)

gol expired Israel Adesanya začepio usta kritičarima i brutalnim nokautom obranio naslov UFC prvaka divider

Anthony Davis je dodao 27 koševa za Lakerse kojim je ovo 32. veliko finale u povijesti i prvo u zadnjih deset godina. Prije deset godina to je bio Kobe Bryant koji je odveo Lakerse do 16. naslova prvaka NBA.

Kod Denvera je Nikola Jokić zabio 20 koševa, pridodavši tome sedam skokova. Jerami Grant je također ubacio 20 koševa, dok je Jamal Murray, koji je ozlijedo koljeno u prvom poluvremenu, utakmicu završio sa 19 koševa i osam asistencija.

Na poluvremenu su Lakersi imali prednost od deset koševa (61-51), a u trećoj četvrtini su je povećali na 16. Kada je Dwight Howard isključen zbog namjernog prekršaja četiri i pol minute prije kraja četvrtine, Nuggetsi su zahvaljujući trici Michaela Portera Jr. došli na 80-73 sedam sekundi kasnije. Zahvaljujući seriji 9-2 Nuggets su se približili na 82-80 minutu prije kraja treće četvrtine. Nakon dva slobodna bacanja Murraya momčadi su bile izjednačene na 84-84, ali onda Davis zabija tricu i Lakers se odvajaju na 87-84.

gol expired Veličanstvena MMA karijera konačno je dobila svoj vrhunac: Poput Miočića šokirao svijet i ispisao povijest divider

U zadnjoj četvrtini, Jokić je tricom manjio vodstvo Lakersa na 103-99 četiri i pol minute do kraja, no tada je James zabio devet koševa zaredom i zapečatio pobjedu Los Angelesa.

Los Angeles Lakersi imaju priliku u velikom finalu izjednačiti rekord Boston Celticsa koji su 17 puta bili prvaci. U finalu bi Lakersi mogli igrati protiv boljeg iz finala Istočne konferencije gdje Miami Heat vodi protiv Boston Celticsa 3-2 u seriji, a šesta se utakmica igra u nedjelju. U zadnjem finalu prije deset goidna LA Lakers su pobijedili baš Boston.

Prije nego su eliminirali Denver na putu do finala, Lakers su izbacili Portland (4-1) te Houston (4-1).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider