Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sinu uništava budućnost?

Ludi otac opet šokira: Amerika bruji o novom kontroverznom potezu

LaVar Ball ponovno je šokirao javnost, a kolateralna žrtva njegove samopromocije mogao bi biti njegov najmlađi sin.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

LaVar Ball postao je prava medijska ikona u SAD-u. Otac trojice sinova – Lonza, drugog picka drafta i uzdanice Lakersa, LiAngela i LaMela – ne prestaje šokirati javnost svojim izjavama i potezima, a njegov posljednji ispad je možda i najkontroverzniji dosad.

LaVar je odlučio najmlađeg sina, 16-godišnjeg LaMela, povući iz srednje škole i sam ga trenirati i školovati. LaMelo je po rang listi ESPN-a trenutno sedmi najveći talent svoje generacije, a mnogi misle da mu otac ovim potezom dovodi u pitanje košarkašku budućnost.

Ovaj potez mu ne oduzima mogućnost igranja u NBA-u: igrač ne mora završiti srednju školu da bi bio izabran na draftu, ali upitno je može li LaMelo do kraja razviti svoj potencijal ne igrajući kompetitivnu košarku. Pogotovo jer je njegova škola Chino Hills rangirana kao četvrta u državi i druga u Kaliforniji.

Do ovog poteza je navodno došlo zbog neslaganja s trenerom. Novi trener ne dopušta LaVaru miješanje u njegov posao, a odlučio je i stati na kraj neograničenim LaMelovim ovlastima u igri - on je po utakmici znao ispaliti i po 50 šuteva.

Najmlađi sin odlazi u Kinu?

''Ne želim distrakcije za Mela. Sam ću ga školovati i napraviti od njega najboljeg košarkaša svih vremena'', rekao je LaVar Ball.

Ovo nije prvi LaVarov potez koji dovodi u pitanje LaMelovu budućnost – ovoga je ljeta njegov Big Baller Brand izbacio LaMelovu liniju tenisica. Prema pravilima NCAA lige, sveučilišni igrači ne smiju imati sponzorske ugovore, zbog čega će gotovo sigurno izgubiti pravo nastupa za UCLA, sveučilište koje je pohađao Lonzo te koje je upravo upisao srednji brat LiAngelo. Spekulira se da će zbog toga LaMelo otići igrati u Kinu.

LaVar Ball je ovim potezom ponovno šokirao javnost i pokazao da je spreman na sve za promociju. Iako je osoba koju mnogi vole mrziti, scene s utakmice Lakersa, gdje su navijači čekali u redovima za fotografiju s njim, pokazuju da njegova promotivna mašinerija postiže vrlo dobro rezultate.

Dojam je da je LaVar odavno prerastao svoje sinove čija je košarkaška budućnost upitna, iako ih je otac promovirao kao vanserijske talente. Lonza čeka dokazivanje u Lakersima i ispravljanje očitih manjkavosti u igri, srednji sin LiAngelo ne izgleda kako NBA materijal, što je priznao čak i sam LaVar, dok je LaMelova budućnost u najmanju ruku upitna nakon zadnjih poteza njegova oca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider