Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kemba Walker u Knicksima

Lakersi predstavili Westbrooka: "Ovo je nestvarno, mislim da još uvijek nisam svjestan..."

Westbrook je postao članom Lakersa prvog dana prijelaznog roka 6. kolovoza kada je stigao u klub u zamjenu za Kylea Kuzmu, Montrezla Harrella, Kentaviousa Caldwell-Popea, Isaiaha Jacksona i izbor prve runde drafta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na službenom predstavljanju novi član profesionalne košarkaške NBA momčadi Los Angeles Lakersa, branič Russell Westbrook (32) izjavio je kako je dolazak u klub iz grada u kojem je rođen "ispunjenje sna".

"Ovo je nestvarno, mislim da još uvijek nisam svjestan... Odrastao sam u Los Angelesu, nedaleko ove dvorane i gledao sam kao navijač sve pobjedničke parade dok sam bio dijete", kazao je Westbrook.

Westbrook je postao članom Lakersa prvog dana prijelaznog roka 6. kolovoza kada je stigao u klub u zamjenu za Kylea Kuzmu, Montrezla Harrella, Kentaviousa Caldwell-Popea, Isaiaha Jacksona i izbor prve runde drafta. U novom klubu će s LeBronom Jamesom i Anthonyjem Davisom činiti veliki trojac koji bi trebao donijeti još jedan naslov prvaka, nakon onoga 2020. godine.

Lakersi se nakrcali veteranima

"To su prije svega moji prijatelji, a cilj mi je uklopiti se što bolje u momčadi", dodao je Westbrook koji je prošle sezone postao igrač s najviše "triple-double" učinaka u povijesti NBA.

Kako su plaće za Jamesa, Davisa i Westbrooka "pojele" gotovo čitav salary cap, Lakersi će ostatak rostera morati popuniti igračima koji će igrati za veteranski minimum. Tako su u klub stigli Dwight Howard (35), Trevor Ariza (36), Carmelo Anthony (37) i Wayne Ellington (33).

Kemba Walker potpisao za Knickse

New York Knicksi u srijedu su i službeno potvrdili kako su u svoje redove dovela braniča Kembu Walkera (31).

"Van sebe smo od sreće što smo rođenog Njujorčanina Kembu Walkera vratili u grad koji ponosno zove svojim domom. On je veliki talent s vještinama i liderskim sposobnostima te će biti veliki dodatak našoj organizaciji. Već smo vidjeli kako dobro igra u Gardenu i jedva čekamo svjedočiti tome svake večeri", objavili su Knicksi.

Prema američkim medijima, Walker je potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 16 milijuna dolara nakon što je otkupljen ostatak njegova ugovora s Oklahoma City Thunderom.

Walker je prvih osam sezona u NBA ligi, od 2011. do 2019., proveo u Charlotte Hornetsima te je tijekom tog razdoblja četiri puta biran za nastup u All Star utakmici. Najbolju sezonu imao je 2018./19. kada je prosječno postizao 25.6 koševa. Uslijedio je prelazak u Oklahoma City Thunder s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 140.8 milijuna dolara, ali za tu momčad nije odigrao niti jednu utakmicu već je zamijenjen u Boston Celticse.

Tijekom dvije sezone provedene u Celticsima zbog ozljeda je odigrao tek 99 utakmica, a prošle sezone je ubacivao 19.3 poena, što mu je najslabiji učinak još od sezone 2014./15.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider