Košarka
SPORTOVI
Košarka
Warriorsi u opasnosti

Lakersi slažu megamomčad: Krenula akcija dovođenja LeBrona!

Lakersi su krenuli u slaganje megamomčadi koja bi trebala vratiti stari sjaj slavnom klubu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Los Angeles Lakersi krenuli su u slaganje megamomčadi kakvu NBA dugo nije vidjela. Poznati NBA-ov insajder Adrian Wojnarowski, čije riječi imaju posebnu težinu u svijetu NBA tržnice, javlja kako Lakersi šalju D'Angela Russella i Timofeja Mozgova u Brooklyn Netse za Brooka Lopeza i 27. izbor drafta.

Dio je to velikog plana za sljedeću sezonu, a glavni je cilj dovođenje LeBrona Jamesa, kojem bi se vrlo lako mogao pridružiti i Paul George. Russell je trebao biti jedan od ključnih igrača mlade jezgre Lakersa, ali odlučili su ga zamijeniti kako bi otvorili prostor za Lonza Balla kojeg će vjerojatno izabrati drugim pickom.

Lakersi su spremni žrtvovati perspektivnog beka Russella i da bi se riješili velikog ugovora ruskog centra Mozgova: u sljedeće tri sezone treba zaraditi 48 milijuna eura, a takvo financijsko opterećenje koči razvoj Lakersa. Brooku Lopezu ugovor istječe sljedećeg ljeta kada bi Lakersi trebali u istoj momčadi spojiti LeBrona i Georgea.

I LeBron i George žele u LA

Oba su igrača sljedećeg ljeta slobodni igrači i obojica su izrazila želju za dolaskom u Los Angeles: Georgeu je to rodni grad, dok je LeBron zaljubljenik u Los Angeles u kojem ima kuću, ali i poslovne interese. Prvi bi u Kaliforniju mogao preseliti George. Zvijezda Indiane je na prodaju, a Lakersi su prema pisanju ESPN-a spremni ponuditi 27. i 28. izbor drafta uz krilo Juliusa Randlea ili beka Jordana Clarksona.

Ovaj ''trade'' odličan je i za našeg Ivicu Zupca kojem se otvara prostor na centarskoj poziciji u budućoj megamomčadi Lakersa. Lakersi sigurno neće produžiti ugovor Lopezu, a odlaskom Mozgova Zubac bi napokon trebao dobiti ulogu koju objektivno zaslužuje.

Zubac je jedan od trojice iz mlade jezgre Lakersa koji (zasad) sigurno ostaje u Los Angelesu, a druga dvojica su 19-godišnje krilo Brandon Ingram i svestrana 24-godišnja ''četvorka'' Larry Nance. Petorka Lakersa za 2018. tako bi mogla biti: Ball – George – LeBron – Nance – Zubac ili u ''small ball'' verziji Ball – George – Ingram – LeBron – Zubac (Nance).

Moguća momčad Lakersa za 2018. doista izgleda zastrašujuće, a njihovi bi okršaji s Golden State Warriorsima morali ponuditi epski spektakl.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider