Košarka
SPORTOVI
Košarka
Hvala!

Čudesni Dončić sa Slovencima srušio Švedsku i poklonio Hrvatskoj novu priliku

Slovenija je u velikoj drami uspjela pobijediti Švedsku i pružila Hrvatskoj novu priliku u kvalifikacijama.

Luka Dončić (Foto: Afp)

Košarkaši Slovenije pobijedili su Švedsku 84:81 u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i tako poklonili Hrvatskoj još jednu šansu za prolaz u drugi krug kvalifikacija.

Igrač utakmice bio je sjajni Luka Dončić sa 31 poenom, osam skokova i šest asistencija.

Hrvatski košarkaši večeras od 20:00 moraju pobijediti Finsku za plasman u drugi krug, a porazom bi ispali iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Luka Dončić VIDEO Šveđani ružno skandirali Dončiću, on se smijao, a onda se skandiranju pridružio Nowitzki divider

Iako je momčad koju predvodi Luka Dončić imala 12 koševa prednosti (73:61) nešto više od osam minuta prije kraja utakmice, Šveđani su velikim preokretom uspjeli doći u poziciju za pobjedu koja bi im donijela plasman u drugi kvalifikacijski ciklus.

Šveđani su 2:43 minuta prije kraja vodili sa 79:77, ali je u sljedećem slovenskom napadu tricu pogodio Zoran Dragić. Pantazr je s pogođena dva slobodna bacanja ponovno donio prednost domaćoj reprezentaciji (81:80), da bi Goran Dragić položio za 82:81 na 1:27 minuta do kraja.

gol expired Šok u Rijeci! Hrvatski košarkaši izgubili "dobivenu" utakmicu i ne idu na Svjetsko prvenstvo divider

U reviji pogrešaka i promašaja Šveđani su šest sekundi prije kraja imali tricu za pobjedu, ali je Pelle Larsson otvoreni šut jedva dobacio do obruča. Dončić je uhvatio loptu, a konačnih 84:81 postavio je Goran Dragić s dva pogođena slobodna bacanja dvije sekunde prije kraja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider