Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ovo je sve

VIDEO Šveđani ružno skandirali Dončiću, on se smijao, a onda se skandiranju pridružio Nowitzki

Komična scena s utakmice Slovenije u Švedskoj.

Luka Dončić (Foto: Afp)

Košarkaši Slovenije su nakon pobjede protiv Hrvatske u Ljubljani, slavili i u gostima kod Švedske u dramatičnoj završnici. Tako su u ovoj prvoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023 pomogli Hrvatskoj koja protiv Finske pobjedom može otići u drugi krug kvalifikacija.

Luka Dončić je briljirao s 31 poenom, ali je umalo uprskao pobjedu u samoj završnici kada je izgubio jednu loptu. Srećom za Sloveniju i Hrvatsku, Šveđani nisu uspjeli zabiti na drugoj strani.

gol expired Šok u Rijeci! Hrvatski košarkaši izgubili "dobivenu" utakmicu i ne idu na Svjetsko prvenstvo divider

Šveđani su šest sekundi prije kraja imali tricu za pobjedu, ali je Pelle Larsson otvoreni šut jedva dobacio do obruča. Dončić je uhvatio loptu, a konačnih 84:81 postavio je Goran Dragić s dva pogođena slobodna bacanja dvije sekunde prije kraja.

Zanimljiva se situacija dogodila tijekom utakmice kada su prilikom izvođenja slobodnih bacanja domaći navijači vikali Luki Dončiću ''overrated'' tj. da je precijenjen. To često navijači u NBA-u viču protivničkim zvijezdama pa se Dončić slatko nasmijao ovakvim povicima.

Nowitzki trolao Dončića usred utakmice

No kamera je tada pokazala legendarnog Dirka Nowitzkog kako iz prvog reda Dončića ''trola'' istim uzvikom. Naravno, Dirk je to radio u dobrom duhu i bilo je jasno da se zabavljaju ikone Dallas Mavericksa.

Komičnu scenu s dva ponajbolja Europljana u povijesti pogledajte ovdje

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider