Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kvalifikacije za OI

Meksiko skoro priredio iznenađenje u Splitu: Savršena izvedba Brazila uoči Hrvatske

Započele su kvalifikacije košarkaša za odlazak na Olimpijske igre u splitskoj Spaladium areni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Brazila, koje predvodi hrvatski stručnjak Aco Petrović, pobijedili su Tunis sa 83:57 na otvaranju skupine B kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre koji se održava u Splitu.

Tunis je bio ravnopravan tek u prvoj četvrtini koja je završila 21:21, no već na poluvremenu je Brazil imao 12 koševa prednosti. Na kraju treće dionice bilo je +18, a na koncu velikih 83:57.

Brazilsku vrstu su do pobjede predvodili Vítor Benite sa 15 koševa, Rafael Hettsheimeir sa 11 te Leonardo Meindl sa 10 koševa. Kod Tunisa najefikasniji su bili Oussama Marnaoui sa 13 i Salah Mejri sa 12 koševa.

U ovoj skupini nalazi se i hrvatska reprezentacija koja otvara kvalifikacije u srijedu utakmicom protiv Brazila.

Njemačka bolja od Meksika

U prvom susretu iz A skupine Njemačka je u Spaladium Areni pobijedila Meksiko sa 82:76.

Meksiko je bio bolji prve tri četvrtine, no Nijemci su zadnju dionicu dobili sa 20:9 za konačnih +6.

Aljoša Vojnović - 1 Aljoša Vojnović oštro prema napadaču Vatrenih: "Vodio se egom. Ta mu izjava nije bila pametna i promišljena" divider

Pobjedničku ekipu su predvodili Joshiko Saibou sa 17 koševa, Isaac Bonga sa 13 koševa i devet skokova te Moritz Wagner i Andreas Obst sa po 11 koševa. U meksičkim redovima najefikasniji su bili Francisco Cruz sa 30 i Gustavo Ayon sa 18 koševa.

Podsjetimo samo će pobjednik splitskog turnira izboriti nastup na olimpijskim igrama u Tokiju. Još se održavaju tri kvalifikacijska turnira (Beograd, Kaunas, Victorija) s kojih će pobjednici također na OI.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider