Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ultimativna velika trojka

Kuha se posao godine u NBA-u: Supermomčad za rušenje Warriosa

Houtston Rocketsi žele momčadi pridružiti još jednu superzvijezdu i stvoriti veliku trojku za rušenje Warriorsa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ludi prijelazni rok u NBA ligi zasad je ponudio više uzbuđenja nego prošla sezona u kojoj su se Golden State Warriorsi prošetali do naslova. NBA momčadi prihvatile su ''utrku u naoružanju'' koja je počela dolaskom Kevina Duranta u već jaku momčad Warriosa, a cilj je jasan: stvoriti momčad koja može parirati naizgled nepobjedivoj supermomčadi novih NBA prvaka.

Kao najozbiljniji kandidati koji bi se već sljedeće sezone mogli ''potući'' s Warriorsima isplivali su Houston Rocketsi. Jamesu Hardenu pridružili su Chrisa Paula i stvorili vjerojatno najbolji bekovski par lige, ali teksaška momčad tu ne planira stati.

Poznati NBA insajder Adrian Wojnarowski, čije riječi imaju posebnu težinu kada se radi o NBA tržnici, bacio je još jednu Woj bombu: Rocektsi i New York Knicksi pregovaraju o tradeu Carmela Anthonyja. U posao bi bile uključene čak četiri momčadi, a Knicksi i Rocektsi uvjereni su da već imaju jednog partnera.

Radi se o vrlo kompleksnom poslu zbog ugovora, salary capa i želja New York Knicksa, zbog čega bi pregovori mogli dugo potrajati. Knicksi ne žele igrače starije od 25 godina sa skupim ugovorima, zbog čega iz posla otpadaju dokazani igrači Rocketsa poput Ryana Andersona i Erica Gordona, a klubovi moraju naći još dva partnera kako bi zadovoljili želje Knicksa.

O tradeu Carmela Anthonyja, prve zvijezde New York Knicksa, već se dugo priča, ali klub je tu vrlo ograničen: Melo ima klauzulu koja mu omogućuje izbor kluba u koji će biti zamijenjen, kao i bonus koji aktivira povišicu u slučaju promjene kluba. Anthony treba dobiti još 54 milijuna dolara za dvije sezone, a takav ugovor bitno smanjuje manevarski prostor u dogovorima s drugim momčadima.

Carmelo je, međutim, spreman odreći se klauzule zbog Rocektsa u kojima bi se udružio sa svojim dobrim prijateljem Chrisom Paulom. Prema informacijama koje posjeduje Wojnarowski, Knicksi su u posljednjih nekoliko tjedana krenuli u akciju prodaje Anthonyja, a novu momčad planiraju graditi oko Kristapsa Porzingisa.

Trade Carmela Anthonyja je posljednji veliki posao koji se čeka ovoga ljeta. Najbolji slobodni igrači već su našli svoje destinacije, a obavljeno je nekoliko velikih zamjena: Gordon Hayward pojačao je Boston Celticse, Paul George pridružio se Russellu Westbrooku u Oklahoma City Thunderu, a Minnesota Timberwolvesi stvorili su zanimljivu momčad dodatkom Jimmyja Butlera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider