Košarka
SPORTOVI
Košarka
šakić upozorava

Hrvatska bez Krune Simona, Skelin objavio 12 igrača na koje računa protiv Rumunjske!

Nakon lošeg otvaranja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, košarkaška reprezentacija mora pobijediti Rumunjsku ako želi zadržati šanse za plasman.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaši očajnički se bore da bi se plasirali na Svjetsko prvenstvo, a novi suparnik koji mora pasti je Rumunjska. Bez igrača iz NBA lige, u petak igraju u Zadru protiv Rumunjske, ali bez pomoći Krune Simona koji je ipak otpao za dvoboj. Izbornik Ivica Skelin objavio je popis igrača na koje računa u utakmici protiv Rumunjske.

Užario se parket zadarske dvorane Krešimira Ćosića, gdje traju posljednje pripreme hrvatske reprezentacije. Ali put do prijeko potrebne pobjede neće biti nimalo lagan, tvrdi iskusni Željko Šakić, koji trenutačno igra za rumunjski Cluj i poziva na oprez.

"Rumunjska sigurno neće doći sa bijelom zastavom tu. Sigurno da oni imaju neke svoje šanse. Pošto ih dosta znam, misle da su bolji od nas, ali mi moramo dati sve od sebe i dokazati suprotno".

"Rumunje smo gledali kroz njihove prve dvije utakmice koje su odigrali u Italiji i kući protiv Nizozemaca. Napravili smo skauting, radili smo ovih dana također i na našoj taktičkoj pripremi, rekao je izbornik Ivica Skelin.

Izbornik Skelin, nakon drame na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, sutra će u nacionalnom dresu imati i povratnike u reprezentaciju.

"Važna, teška utakmica. Sigurno, taj imperativ pobjede, onda je malo teže, ali mislim da ova ekipa ima kvalitetu", rekao je povratnik Hrvoje Perić.

Optimizam je tu, ali igračka križaljka se mijenja. Zbog klupskih obveza, Fran Pilepić prvi je trening s reprezentacijom odradio tek jutros, a umjesto Simona u igri je Uljarević.

"Situacija sa Simonom je da njegov klub njega ne pušta. To nije naša odgovornost, mi ne možemo doći do igrača kojeg bi željeli koristiti i u tom slučaju smo promijenili i stavili na spisak Uljarevića. Atmosfera je super, svi uživamo, prema tome, jedva čekamo da utakmica počne", rekao je izbornik Skelin.

A s obzirom na to da igra u gradu košarke, hrvatska reprezentacija uvelike računa i na pomoć s tribina.

Nakon treninga izbornik Ivica Skelin objavio je popis 12 igrača na koje će računati u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetski kup 2019 protiv Rumunjske (18:00 sati, dvorana Krešimir Ćosić, Zadar).

1. PILEPIĆ Fran
2. PLANINIĆ Darko
3. ŠAKIĆ Željko
4. ULJAREVIĆ Karlo
5. ŽORIĆ Luka
6. BABIĆ Luka
7. BILAN Miro
8. BUVA Ivan
9. DELAŠ Ante
10. KRUŠLIN Filip
11. MAVRA Dominik
12. PERIĆ Hrvoje

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider