Košarka
SPORTOVI
Košarka
Stručni savjet HKS-a

Košarkaški stručnjaci se složili: Rezultat u Litvi je apsolutni neuspjeh!

Po mišljenju članova Stručnog savjeta HKS-a Anzulovića, Matkovića, Repeše, Sunare, Tomasa i Vanjka izabranici Joke Vrankovića u Litvi su potpuno podbacili…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon debakla na Eurobasketu u Litvi, gdje je Hrvatska ispala već u prvoj fazi natjecanja, napokon se sastao Stručni savjet HKS-a s temom: HR reprezentacije. Kao što se moglo i očekivati debakl u Litvi proglašen je neuspjehom, ali je na popisu onih selekcija koje su podbacile i U20 koju je vodio Ivan Velić.

Priopćenje HKS-a prenosimo u cjelosti:

Sa sjednice Stručnog savjeta za mušku košarku održane 21. rujna 2011.g. u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza, Zagreb, Lipovečka 1 s početkom u 13,00 sati na kojoj su nazočili članovi Dražen Anzulović, Bojan Matković, Jasmin Repeša, Ivan Sunara, Ante Tomas, Vladimir Vanjak (opravdano odsutni: Boris Jakimenko, Željko Pavličević, Neven Spahija).

Stručni savjet za mušku košarku raspravljao je o izvješćima izbornika Muške seniorske reprezentacije Josip Vrankovića te trenera U20 (Ivan Velić), U19 (Dražen Brajković), U18 (Jakša Vulić), U16 (Ante Nazor) i U14 (Dalibor Davidović) reprezentacija te donio odluku da su rezultati onih reprezentacija od kojih se očekuju rezultati, a to su Muška seniorska i Muška U20 reprezentacija apsolutni neuspjeh, dok U19, U18 i U16 reprezentacije ne trebaju za primarni cilj imati osvajanje medalja već “proizvodnju” igrača za seniorsku reprezentaciju. Stručni savjet čestita Muškoj U16 reprezentaciji na osvajanju titule europskog prvaka.
Stručni savjet smatra da u perspektivi treba redefinirati, kako status, tako i način rada samog Stručnog savjeta.
Svi doneseni zaključci sa ove sjednice Stručnog savjeta proslijeđeni su Upravnom odboru HKS-a na usvajanje.

S poštovanjem
prof.dr.Bojan Matković
predsjednik Stručnog savjeta za Mušku košarku

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider