Košarka
SPORTOVI
Košarka
TO JE TO!

Hrvatski košarkaši razbili Mađarsku: Amerikanac u našem dresu opet oduševio!

Jaleen Smith je sa 19 koševa bio najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske u pripremnoj utakmici za EuroBasket.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u prijateljskoj je pripremnoj utakmici pred nastup na EuroBasketu u Opatiji svladala Mađarsku sa 84:64 (17:24, 20:11, 22:10, 25:19).

Nakon lošijeg ulaska u utakmicu i sedam poena zaostatka u prvoj četvrtini, Hrvatska je u nastavku dvoboja pojačala igru u obrani što je i donijelo na kraju uvjerljivi trijumf.

Jaleen Smith je sa 19 koševa bio najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske, Karlo Matković je dodao 13, a Mario Hezonja 12, dok su u sastavu Mađarske najbolji bili Zoltan Perl sa 17 i David Vojvoda sa 14 ubačaja.

Borna Ćorić VIDEO Borna Ćorić nakon velike senzacije: "Sretan sam jer sam uopće dobio priliku igrati" divider

Hrvatska će u subotu odigrati još jednu prijateljsku utakmicu protiv Slovenije u Celju od 20.15 sati, sljedećeg tjedna izabranike Damira Mulaomerovića očekuju dvije utakmice pretkvalifikacija za odlazak na EuroBasket 2025., protiv Poljske u Varšavi 25. kolovoza te protiv Švicarske u Opatiji 28. kolovoza, dok će na EuroBasketu Hrvatska u prvom krugu igrati u Milanu redom protiv Grčke (2. rujna), Velike Britanije (3. rujna), Estonije (5. rujna), Italije (6. rujna) i Ukrajine (8. rujna).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider