Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo!

VIDEO Borna Ćorić nakon velike senzacije: "Sretan sam jer sam uopće dobio priliku igrati"

Borna Ćorić je upisao veliku pobjedu protiv Nadala.

U svibnju prošle godine operirao je rame i onda krenuo na put duge rehabilitacije. Priznao je da se u jednom trenutku bojao i za nastavak karijere, ali borac kakav već je sve je izgurao i u ožujku ove godine konačno se vratio na teren. Povratak nije bio lagan. Trebalo je progutati i 6 poraza u prvih 7 mečeva, ali Borna Ćorić ispred sebe je imao jasan cilj. Ponovno igrati na najvećim turnirima protiv najvećih protivnika.

Sinoć je u Cincinnatiju dočekao najveću nagradu. U velikom meču, koji je trajao gotovo tri sata, 25-ogodišnji Zagrepčanin pobijedio je čudesnog Rafu Nadala.

"Jako mi je drago da sam se vratio na ovako veliku pozornici. Zadnje dvije godine nisam igrao ovako velike mečeve i stvarno mi je falilo ovakvih mečeva. Mislim da zato i igram tenis i stvarno sam bio jako sretan da sam uopće dobio priliku igrati ovakav meč, a sad kad sam ga pobijedio ne može bolje iskreno'', rekao je Ćorić.

gol expired Bivši reprezentativac i nekadašnji kapetan Hajduka potpisao za trećeligaša divider

Pobjedom protiv Nadala u Baselu prije osam godina Borna Ćorić najavio je rađanje jedne potencijalno velike karijere. Sinoćnja pobjeda protiv čovjeka s rekordna 22 grand slam naslova poruka je svima da ta karijera još uvijek može postati takva.

Našem tenisaču bila je to 10. pobjeda protiv igrača iz prvih 5 na ATP ljestvici.

Od naših tenisača dvoznamenkasti broj takvih pobjeda ostvarili su još uvjerljivi rekorder Goran Ivanišević, te Ivan Ljubičić i Marin Čilić.

Velikom Španjolcu ovo je bio prvi meč nakon što je zbog ozljede trbušnog zida predao polufinale Wimbledona Nicku Kyrgiosu, pa je priznao da mu je poraz u takvim okolnostima lakše prihvatiti.

gol expired VIDEO Hajdučke pjesme ore se Valencijom, pogledajte veliki korteo Torcide divider

"Budući da se vraćam nakon jednog teškog razdoblja, na neki način mi je lakše prihvatiti i lakše čestitati Borni na tome što je igrao bolje. To je to. Jednostavno svaka čast njemu'', rekao je Nadal.

Prije Nadala Ćorić je u Cincinnatiju pobijedio i sjajnog Talijana Lorenza Muzetija, te će prvi put nakon gotovo tri i pol godine na jednom masters turniru odigrati najmanje tri meča. Želi li i više od toga, večeras će trebat pobijediti Roberta Bautistu Aguta.

"To će očito biti vrlo težak meč. Mislim da sam posljednji put kad smo igrali izgubio od njega. Bit će to sigurno vrlo zanimljiv meč. Morat ću biti vrlo agresivan, posebno jer sam danas igrao jako dug meč. Također sam kasno završio, tako da ću vjerojatno biti čak i agresivniji."

Eventualnom pobjedom nad 19. tenisačem svijeta Ćorić bi se vratio među najboljih 100. No, uz ovakvu igru to je ionako tek usputna stanica. Uostalom još prije 4 godine bio je 12. reket svijeta. Te više puta pobjeđivao Nadala, Federera i Murraya.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider