Košarka
SPORTOVI
Košarka
Završen nastup u Kini

Mladi hrvatski košarkaši stradali s 20 razlike od Angole

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija završila je nastup na turniru u okolici Šangaja uvjerljivim porazom od Angole, koja je slavila s 93:73 (32:28, 25:10, 18:16, 18:19).

Damir Rajković (Screenshot HKS)

Momčad koju je vodio trener Damir Rajković, a nadgledao izbornik A selekcije Veljko Mršić, bila je sastavljena većinom od ovogodišnjih i prošlogodišnjih igrača U-20 reprezentacije. Na ovom je turniru Hrvatska prvo pobijedila Portoriko (70:66), a potom doživjela poraz od Kine (73:89).

Angola je već na poluvremenu imala 19 koševa prednosti i održala ju u drugom poluvremenu.

Strijelce hrvatske reprezentacije predvodio je Toni Perković s 21 košem, dok je kod Angole najefikasniji bio 37-godišnji Olimpio Cipriano s 24 poena.

Svim reprezentacijama, osim Hrvatske, ovo je bio pripremni turnir za Svjetsko prvenstvo, kojem je Kina domaćin od 31. kolovoza do 15. rujna.

U prvom dijelu grupne faze Kina će biti u skupini A s Obalom Bjelokosti, Poljskom i Venezuelom, reprezentacija Portorika u skupini C sa Španjolskom, Tunisom i Iranom, a Angola u skupini D sa Srbijom, Italijom i Filipinima. Iz svake od tih skupina po dvije najbolje reprezentacije plasirat će se u drugi dio grupne faze, nakon koje slijedi nokaut-sustav od četvrtfinala nadalje.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider