Košarka
SPORTOVI
Košarka
Usporedba tri ere

Koliko su dobri Warriorsi iz 2017.? Njihove zvijezde tvrde da bi dobili Jordanove Bullse i Kobejeve Lakerse

Golden State Warriorsi iz 2017. godine momčad su s najboljim play-off omjerom u povijesti NBA lige.

Draymond Green i Stephen Curry (Foto: Afp)

Razdoblje od kraja svibnja do kraja listopada ono je kad se ne odigravaju utakmice NBA lige. Automatski je to razbolje kad ljubitelji košarke, ali i košarkaši prolaze razne teme da bi im vrijeme brže prošlo.

Ovog puta je zanimljiva tema postala kvaliteta Golden State Warriorsa iz 2017. godine, posebno zbog toga što su ih njihove dvije zvijezde odlučile usporediti s najbolje dvije momčadi prethodnih dvaju dekada.

Curry se usporedio s najboljom generacijom Kobejevih Lakersa

Prvi se toga prije nekoliko dana prihvatio Stephen Curry, koji je momčad s kojom je došao do titule odlučio usporediti s Los Angeles Lakersima iz 2000-ih, onima prije svega onom momčadi iz 2001. godine, predvođenoj Kobejem Bryanton i Shaquilleom O'Nealom.

"Da nas možete spojiti u nekom atlernativnom svemiru, mislim da bismo pobijedili. Ne znam tko bi bio sposoban čuvati onakvog Shaqa, ali isto tako ne znam tko bi čuvao Klaya i mene. Dobili bismo to, trice su jače od dvica", naveo je Curry.

Warriorsi iz 2017. završili su finalnu seriju s omjerom 16-1, izgubivši tek jednu utakmicu od Cavaliersa u finalu. Spomenuti Lakersi isto su izgubili samo jednu utakmicu doigravanja, no tad se prvi krug igrao na tri dobivene utakmice pa su završili s 15-1.

Green bi zaustavio "Last Dance" Jordanovih Bullsa

Nakon Curryja, slične teme se Twitter objavom prihvatio i njegov suigrač Draymond Green. Njega je na to inspiriralo gledanje finalne serije koju je obilježio legendarni "The Last Dance".

"Gledam finale 1998. godine. Bullse protiv Utaha. Ne mogu ne primijetiti kako bi naš tim iz 2017. godine savladao ove Bullse s preko deset razlike, a Jazz s 40, ako bi igrali ovakvu vrstu košarke. Zato je zapravo glupo uopće uspoređivati ere", napisao je Green.

Warriorsi iz 2017. uistinu su bili fenomenalna momčad. Nisu regularnu sezonru završili impresivno kao sezonu ranije, kad su upisali omjer 73-9 (u finalu su izgubili od Cavsa), ovog puta bilo je 67-15. No, ono kako su Curry, Green, Thompson, Durant i ekipa odigrali doigravanje je nešto posebno.

Što se tiče Curryja, Greena te Thompsona, oni su svoju veličinu dodatno potvrdili ove sezone, kad su uzeli svoj četvrti zajednički prsten, iako na papiru više nisu tako jaki kao nekad. No, šampione nikad ne treba otpisati. Kako Warriorse iz 2017., tako niti dvije spomenute ekipe iz ranijih dekada. Svi oni su s razlogom šampioni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider