Košarka
SPORTOVI
Košarka
prate ga bbb-i

Novi Dinamo u Zagrebu je veliki hit: "Ljudi će brzo shvatiti o kako velikom projektu se radi"

Košarkaški klub Dinamo novi je miljenik navijačke skupine Bad Blue Boysa.

Kreće KK Dinamo - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaški klubu Dinamo želi postati osvježenje i novi adut domaće košarkaške scene. Dopredsjednik im je Neven Spahija, a prate ih Bad Blue Boysi. Klub je orijentiran na rad s mladima, ali na originalan način brine i o umirovljenicima u lokalnoj zajednici.

Oni su novi Dinamo u gradu. Košarkaški klub Dinamo nasljednik je Košarkaškog kluba Rudeš, a promjenom imena i vizualnog identiteta želi prepoznatljivost i teži iskoraku.

"Jedna velika priča, jedna super priča. Dugo traje taj proces. Imamo fenomenalnu podršku od naše Uprave, od naših mentora, tipa Spahija i tako dalje. I polako uvlače nas u korak više, korak više, korak više", rekao je trener Milan Ličina.

Neven Spahija je dopredsjednik kluba, čije je sjedište ostalo u Rudešu. Prostor je malen, no itekako funkcionalan. Tu su klupski uredi, prostorija za druženje igrača, ali i analizu i pripremu utakmica, a također i vrlo pristojni uvjeti za treniranje.

gol expired Influencer Mourinho objavio viralni hit na Instagramu: "Ovo je najbolje što se dogodilo u 2020." divider

"Rijetko koji klub na ovoj razini, a mislim ni premierligaški klubovi, da se mogu pohvaliti s takvim uvjetima. Teretana koja je dostupna od 0-24, mala dvoranica za individualni trening, fizioterapeut, kondicijski trener koji je zaposlen u klubu", rekao je igrač Hrvoje Garafolić.

Sve to osim seniora vrijedi i za mlađe uzraste - u KK Dinamu imaju 200-tinjak djece s kojima se radi na visokoj razini. No brinu i o starijima. Od Europske unije dobili su sredstva kojima umirovljenike uključuju u zajednicu. Tako da im omogućuju treninge, međusobna druženja, razne edukacije stručnjaka. Samo se treba prijaviti putem klupskih društvenih mreža.

"Sve aktivnosti unutar projekta su besplatne. Mi uvijek uvodimo neke nove inovacije, tako je i ovaj projekt došao. Stvarno smo sretni kad vidimo te ljude nasmijane, prije treninga, nakon treninga. Ostvarili smo neku posebnu vezu s umirovljenicima", kaže Kristina Zdjelar, voditeljica EU projekta u KK Dinamo.

Kada dođu neka bolja vremena, umirovljenici će i na tribine Draženova doma. Gdje KK Dinamo već sada ima podršku Bad Blue Boysa. Iako seniori u novoj sezoni nižu pobjede, ekspresni rezultat nije prioritet. Cilj je steći simpatije ostalih košarkaških sladoljubaca.

"Duboko smo uvjereni da će vrlo brzo svi shvatiti o kakvom se ovdje programu radi, o kakvom se tu momcima i ljudima radi, o toj energiji koja se stvara uz ovu priču", kaže trener Ličina.

gol expired Nevjerojatan podatak: Dinamo jedini klub Europske lige bez primljenog pogotka! divider

A momci koje vodi Milan Ličina brzo su shvatili što znači predstavljati Dinamo.

"Odmah dobiješ tu neku dozu, em samopouzdanja, em tu neku ozbiljnost. Moraš ozbiljnije raditi, moraš brinuti o sebi, moraš brinuti o klubu, nekom svom imidžu", kaže igrač Marko Jurič.

Marko je jedan iz plejade mlađih i domaćih, dečko s Rudeša kao i gotovo pola momčadi. No jednako razmišljaju i ostali, poput jednog od najiskusnijih, rođenog Varaždinca.

* Dinamo, je li ti nešto predstavljao inače?

"Pa nije toliko dosad. Ali kad si u ovome, kad vidiš koliko Dinamo znači Zagrebu, kad doživiš tu podršku navijača s tribine... Mislim da nitko ne može ostati imun na to", kaže Garafolić.

A želja svih je da klub jednog dana funkcionira u sklopu Sportskog društva Dinamo, čim svim stranama to bude prihvatljivo.

gol expired Livaji "ukrali" asistenciju, pa zabio dva gola! Katastrofa Milana na svom San Siru divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider