Košarka
SPORTOVI
Košarka
na pragu triple-doublea

Kawhi nadigrao Dončića, susret obilježila teška ozljeda igrača Dallasa

Noćas je igrana samo jedna NBA utakmica, koju su obilježili Kawhi Leonard i Luka Dončić, ali i teška ozljeda Dwighta Powella.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Los Angeles Clippersa slavili su sa 110:107 na gostovanju u Dallasu, gdje su Kawhi Leonard i Luka Dončić postigli po 36 koševa, a mladi Slovenac ostao jednu asistenciju od triple-double učinka i promašio važna slobodna bacanja u neizvjesnoj završnici.

Hrvatski reprezentativni centar Ivica Zubac u nešto manje od 19 minuta ubacio je devet koševa te imao devet skokova, jednu asistenciju i jednu osvojenu loptu.

gol expired Arsenal s igračem manje šokirao Chelsea na Stamford Bridgeu divider

Kawhi Leonard sa 36 poena, 11 skokova, tri osvojene lopte i dvije blokade predvodio je momčad Doca Riversa do 31. ovosezonske pobjede, a vrlo važnu ulogu u završnici dvoboja odigrao je Landry Shamet, koji je završio s 18 koševa.

Dallas je u posljednje tri minute ušao s vodstvom 98:97, kad je Shamet pogodio prvu od svoje dvije trice u seriji Clippersa 8:0, kojom su došli do +7 (105:98).

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Leonard je pogodio tricu za 108:100 na 75 sekundi prije kraja, ali Mavericksi su došli u priliku za preokret. Tim Hardaway Jr. 16 sekundi prije kraja promašio je otvorenu tricu za izjednačenje, a devet sekundi poslije Luka Dončić promašio je oba slobodna bacanja.

Na drugoj je strani Leonard pogodio oba za vodstvo 110:105 i zapečatio pobjedu Clippersa.

gol expired Kako do Olimpijskih igara? Ako Norveška osvoji Euro, kvalifikacijski turnir igrat će se u - Hrvatskoj! divider

Poraz Mavericksa pokvario je povratak Kristapsa Porzingisa na parket nakon gotovo jednomjesečnog izbivanja. Latvijac je imao 10 koševa i devet skokova.

Druga je loša vijest za Maverickse ozljeda Dwighta Powella, koji je u 10. minuti krenuo u prodor, kad mu je popustila desna noga, uz najvjerojatnije puknuće ahilove tetive, što bi značilo da je za njega ova sezona završila.

gol expired Katastrofalne vijesti iz Beča uoči Španjolske: "Luka Cindrić neće biti spreman za Španjolsku" divider

NBA rezultati, 21.1.

Dallas - LA Clippers 107-110

(Ivica Zubac 18:48 min, 9 k, šut 2/8, 9 s, 1 a, 1 ol)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider