Košarka
SPORTOVI
Košarka
nešto je trulo

Jordan razbio čuveni mit o samom sebi: Otkrio pravu pozadinu svoje slavne utakmice i pokrenuo teoriju zavjere

Gotovo je emitiranje The Last Dancea, a vrlo zanimljive informacije otkrio je sam Jordan u predzadnjoj epizodi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedna od najpoznatijih utakmica karijere Michaela Jordana zasigurno je tzv. The flu game, peta utakmica finala 1997. protiv Utah Jazza, koju je Jordan odigrao pod gripom i zabio 38 koševa.

Međutim, čini se da je priča ipak bila malo drugačija. Sam Jordan je u dokumentarcu The Last Dance otkrio da se radilo o trovanju hranom. Večer prije utakmice Jordan je bio gladan i naručio je pizzu u hotel u Salt Lake Cityju. S njim su bili trener Tim Grover i asistent George Koehler.

"Sam sam pojeo pizzu, nitko drugi nije sudjelovao. Oko 2:30 ujutro probudio sam se i povraćao. Zapravo to nije bila gripozna utakmica, nego trovanje hranom", rekao je Jordan.

gol expired Nevjerojatna brzina Bayernova dragulja: Kako je ovo stigao? Sprint u rangu Mbappea divider

Događaja se prisjetio i Grover, čije svjedočenje baca novo svjetlo na cijelu priču – jesu li domaćini namjerno otrovali Jordana?

"Pet tipova dostavilo je jednu pizzu. Svi su pokušavali pogledati unutra. Uzeo sam pizzu i platio im. Rekao sam da imam loš osjećaj u vezi te pizze", prisjetio se Grover.

Inače, ovo nije prva teorija zavjere o toj utakmici. Najpoznatija prijašnja teorija bila je ona da je Jordan zapravo bio mamuran zbog previše pića večer prije.

Za općeprihvaćeni naziv utakmice zaslužan je poznati američki komentator Marv Albert, koji je u prijenosu rekao da je ''Jordan stigao u dvoranu sa simptomima koji nalikuju gripi.'' Ako je vjerovati Jordanu, svemu je ipak kulminirala pokvarena hrana.

gol expired Novi potres u Maksimiru: Predsjednik Dinama Mirko Barišić pred smjenom! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider