Košarka
SPORTOVI
Košarka
Hezonja solidan u porazu

Jokić upisao novi ''triple-double'' i ostavio Denver na životu: Zadnji dan ludnica

Mario Hezonja upisao je solidan učinak sa 12 koševa u još jednom porazu svojih Orlando Magica, dok je Ante Žižić uz skromnu minutažu bio slab u pobjedi Cleveland Cavaliersa.

Nikola Jokić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Orlando Magic poražen je u gostima od Milwaukee Bucksa sa 102:86, iako su domaćini igrali bez Giannisa Antetokounmpoa. No predvodio ih je Shabazz Muhammad sa 22 poena, Eric Bledsoe upisao je triple-double sa 20 koševa, 12 skokova i 11 asistencija, a Khris Middleton ubacio je 18 koševa.

Za Orlando (24-57) ovo je treći uzastopni poraz i treći u sezoni od Milwaukeeja (44-37). To je također i zadnja utakmica u gostima Magica.

Bucksi će biti šesti na Istoku ako pobijede u zadnjoj utakmici u Philadelphiji raspoložene 76erse.

Nikola Vučević zabio je 17 koševa i ugrabio 10 skokova, dok je Bismack Biyombo ubacio 14 uz šest skokova. Hezonja je u 30 minuta upisao 12 koševa (šut iz igre 5/12), no promašio je svih šest pokušaja za tricu. Tome je dodao pet skokova i jednu ukradenu loptu.

Cleveland Cavaliersi sa 123:109 bili su bolji od New York Knicksa u Madison Square Gardenu. Kevin Love bio je najbolji strijelac Cavsa sa 28 koševa, a LeBron James je dodao 26 koševa, 11 asistencija i šest skokova. Žižić je dobio samo minutu i u tom je vremenu zabio dva koša (1/1).

Michael Beasley zabio je 20 koševa za Knickse, kojima je ovo šesti poraz u sedam utakmica.

Denver Nuggetsi sa 88:82 svladali su Portland Trail Blazerse, a Nikola Jokić upisao je svoj drugi triple-double u isto toliko utakmica i ukupno deseti ove sezone. Denver je ovom pobjedom ostao u igri za doigravanje. Trenutačno je izjednačen s Minnesotom na osmom mjestu Zapadne konferencije. Momčad koja pobijedi u srijedu ući će u playoff.

Jokić je zabio 15 koševa i tome je pridodao 20 skokova i 11 asistencija za Nuggetse. Will Barton bio je najučinkovitiji u redovima Nuggetsa sa 22 koša, dok je kod Portlanda najbolji bio Damian Lillard sa 25 koševa. Blazersima je ovo četvrti uzastopni poraz, no ako pobijede Utah Jazz u srijedu, mogu biti treći na Zapadu.

San Antonio Spurs 21. put zaredom osigurali su nastup u završnici, svladavši sinoć sa 98:85 Sacramento Kingse. Rudy Gay ubacio je 18 koševa, a Manu Ginobili 17.

Ova pobjeda omogućila je Spursima (47-34) da nastave najdulji niz postsezona u NBA-u i izjednače se s Portland Trail Blazersima (1983.-2003.) na drugom mjestu. Syracuse Nationals/Philadelphia 76ersi drže rekord sa 22 sezone od 1950. do 1971.

Spursi mogu biti peti ili čak osmi na Zapadu, ovisno o rezultatima utakmica koje se igraju u utorak i srijedu.

Najbolji strijelac utakmice bio je Willie Cauley-Stein sa 25 koševa za Sacramento (26-55), koji više nema izgleda za završnicu.

Minnesota Timberwolvesi nastavili su svoj put prema mjestu u doigravanju pobjedom nad Memphis Grizzliesima od 113:94. Karl-Anthony Towns zabio je 24 koša uz 18 skokova za pobjedu kojom su Timberwolves (46-35) ostali u igri za postsezonu. Nakon pobjede Denver Nuggetsa nad Portland Trail Blazersima, utakmica u srijedu između Nuggetsa i Timberwolvesa u Minnesoti odlučit će tko ide u doigravanje.

Ako New Orleans Pelicans izgube od Los Angeles Clippersa i od San Antonio Spursa u srijedu, i Nuggets i Timberwolves idu u doigravanje.

Russell Westbrook sinoć je upisao svoj 25. triple-double ove sezone za pobjedu Oklahoma City Thundera od 115:93 nad Miami Heatom, čime je ta momčad, sedma na Zapadu, osigurala nastup u doigravanju, osmi put u 10 sezona otkako su se preselili iz Seattlea. Westbrook je ubacio 23 koša, ugrabio je 18 skokova i upisao 13 asistencija. Paul George dodao je 27 koševa, a Jerami Grant 17.

Josh Richardson predvodio je Miami s 18 koševa, dok je Hassan Whiteside dodao 16. Miami je još prošli tjedan odigurao postsezonu, ali je pao sa šestog na sedmo mjesto Istočne konferencije i izjednačen je s Milwaukeejem.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider