Košarka
SPORTOVI
Košarka
Čovjek iz naroda

Jokić oduševio skromnošću nakon čudesnog uspjeha: Njegov odgovor na pitanje Amerikanaca je pravi hit

Nikola Jokić bio je prvo ime NBA finala.

Jokić daje izjavu (Foto: Afp)

Da bude sve okončano simbolično, Nikola Jokić je bio prvo ime Denver Nuggetsa u petoj utakmici NBA finala u kojoj su svladali Miami Heat i osvojili prvi naslov prvaka.

Time je Jokić pečatirao svoju čudesnu finalnu seriju, ali i cjelokupni ovosezonski play-off tijekom kojeg je ispisao povijest NBA lige i napravio nešto što nije uspio niti Michael Jordan.

Bio je to pravi sportski podvig pa nije ni čudo što je Jokić poslije utakmice bio najtraženiji među američkim novinarima.

"Znali smo da je ispred nas pametna i nevjerojatna momčad. Jako poštujem Miami, bila je ovo ružna utakmica, nas nije išao šut, ali smo uspjeli pobijediti zato jer smo odlično odigrali u obrani. Oni su ostali ispod 90 poena i to je bio ključ", prve su Jokićeve riječi nakon velikog uspjeha.

Zatim je uslijedilo pitanje kako se osjeća kao NBA prvak. Mnoge njegove kolege bi u ovakvom trenutku ispalile nekakav prepotentan ili euforičan odgovor, međutim Jokić je ostao prizemljen i skroman.

"Dobro je, završili smo posao i sad možemo kući."

Njemu sad predstoje medijske obveze, potrajat će to nekoliko dana, a zatim će se zaputiti kući u Srbiju, u svoj Sombor gdje obično provodi većinu ljeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider