Košarka
SPORTOVI
Košarka
Šarić oslonac 76ersa

Jamesova zabava, Bogdanovićev veliki napredak: "Igrat će jako važnu ulogu"

LeBron James od odlučujuće je utakmice napravio vlastitu zabavu i svoje Cavalierse odveo u polufinale Istoka.

Bojan Bogdanović i LeBron James (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bila je to jedna od najboljih individualnih predstava ikada u sedmim utakmicama play offa. LeBron James od odlučujuće je utakmice napravio vlastitu zabavu i svoje Cavalierse odveo u polufinale Istoka. S 45 koševa, 9 skokova, 7 asistencija i 4 ukradene lopte.

"Samo sam se trudio biti ubojit. Znam da mogu biti ubojit. I znao sam da neću odustati u sedmoj utakmici. I da neću poslije govoriti 'volio bih da sam učinio ovo ili ono'. Bit ću spreman otići i mirno spavati, jer ću ostaviti na parketu sve što imam. To je bio moj način razmišljanja", kazao je James nakon utakmice.

Rekord LeBrona

I donio mu je utakmicu u kojoj je i 13. put iz 13 nastupa prošao prvi krug doigravanja, te postao igrač s najviše ukradenih lopti u povijest play offa.

LeBron James i Bojan Bogdanović (Foto:AFP) LeBron James i Bojan Bogdanović (Foto:AFP) (Foto: Afp)

Pacersima će slaba utjeha biti činjenica da su u cijeloj seriji od sedam utakmica ukupno zabili 40 koševa više od Clevelanda. Nije bilo dovoljno.

"Imali smo priliku kreirati poseban trenutak večeras, ali rekao sam igračima da su stvorili poseban trenutak cijele ove sezone. Mnogi ljudi nisu nam davali šanse, ali oni su snažno i zajedno radili. Igrali su snažno. Igrali su zajednički. Stvorili smo kulturu s našom organizacijom koju ćemo nastaviti graditi. I sve to zbog osoba koje imamo u svlačionici. To je posebna grupa", ističe Nate McMillan, trener Indiana Pacersa.

Vid Horvat: "Bogdanović će igrati važnu ulogu u Indiani"

Jedan od najvažnijih članova te grupe bio je Bojan Bogdanović. Iako je jučer odigrao jednu od najlošijih utakmica u NBA-u sa samo 3 koša, uz šut 1 od 9, hrvatski reprezentativac iza sebe je ostavio najbolju NBA sezonu.

Bojan Bogdanović protiv LeBrona Jamesa (Foto: AFP) Bojan Bogdanović protiv LeBrona Jamesa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Prva važna stvar je ta što je došao u sustav i kod trenera koji mu malo više vjeruje, koji mu je dao šansu i u momentima kad ga nije išlo, kad je bio u krizi...“, ističe Vid Horvat, košarkaški kolumnist portala GOL.hr

„On je odigrao na jednom poprilično dobrom nivou i uz Oladipa se pokazao kao igrač koji sigurno može u Indiani u budućnosti igrati jednu važnu ulogu", kazao je Horvat.

Vid Horvat: "Šarić napravio novi iskorak"

Važna uloga u Philadelphiji već dugo je rezervirana za Darija Šarića. U prvom krugu protiv Miamija prosječno je imao gotovo 17 koševa i 7 skokova, a 24-ogodišnjeg Šibenčanina i njegove suigrače sada očekuje novi izazov. Boston Celticsi.

Dario Šarić u obrani (Foto: AFP) Dario Šarić u obrani (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Mislim da je svakako opet napravio jedan iskorak u odnosu na prošlu sezonu kad je bio u toj konkurenciji za rookieja godine, tako da možemo očekivati od Darija i dobar nastavak play offa s obzirom na to da je on odlično otvorio ovo doigravanje i mislim da je sigurno jedan od važnih kotačića Philadelphije koja je jedna nova velika priča u NBA-u", ističe Horvat.

76-ersi noćas u bostonskom TD Gardenu kreću u borbu za finale Istoka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider