Košarka
SPORTOVI
Košarka
MVP regularnog dijela

James Harden prvi put u karijeri proglašen najkorisnijim igračem NBA lige

James Harden, Zvijezda Houston Rocketsa, proglašen je u ponedjeljak najboljim igračem regularnog dijela NBA sezone.

James Harden (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Harden, najbolji strijelac regularnog dijela sezone (prosječno 30,4 koševa po utakmici), bio je i najveći favorit za ovu titulu, koja je prošle sezone pripala igraču Oklahoma City Thundera Russellu Westbrooku.

Druga dva finalista bili su LeBron James (Cleveland) i Anthony Davis (New Orleans).

James Harden i Houston regularni dio sezone završili su kao vodeća momčad Zapadne konferencije, ali su ih u doigravanju s 4-3 u seriji zaustavili Golden State Warriorsi.

Warriorsi su onda u finalu lako svladali Cleveland Cavalierse, no unatoč tome što su osvojili treći naslov u četiri godine, njihovi igrači nisu osvojili nijednu od nagrada koje su se dodjeljivale najboljima na svečanosti u ponedjeljak navečer u Los Angelesu.

Australac Ben Simmons, igrač Philadelhia 76ersa, proglašen je najboljim rookiejem ispred Donovana Mitchella (Utah) i Jaysona Tatuma (Boston).

Francuz Rudy Gobert (Utah) najbolji je obrambeni igrač u NBA ispred Anthonyja Davisa i Joela Embiida (Philadelphia 76ers).

Titula najboljeg trenera pripala je Dwayne Caseyu koji je dobio otkaz u Toronto Raptorsima nakon poraza u drugom krugu doigravanja Istočne konferencije od Clevelanda (4-0). Prije toga je s Raptorsima ostvario najbolju sezonu s 59 pobjeda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider