Košarka
SPORTOVI
Košarka
Novo veliko pojačanje

Minnesota ne posustaje: Megamomčadi se pridružuje NBA rekorder!

Minnesota je svojoj megamomčadi pridružila jednog od najboljih šestih igrača svih vremena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slobodni igrač Jamal Crawford potpisat će s Minnesta Timberwolvesima i zaraditi 8,9 milijuna eura za dvije godine. Iako mu je 37 godina, Crawford je prošle sezone za Los Angeles Clipperse ubacivao 12,3 koša po utakmici.

Crawford dolazi u Minnesotu nakon što je dogovorio otkup ugovora s Atlanta Hawksima u kojima je završio kao dio trostrukog tradea koji je uključivao Clipperse, Atlantu i Denver Nuggetse.

Crawford je jedan od najboljih šestih igrača lige svih vremena, a prestižnu nagradu osvajao je čak tri puta – 2010., 2014. i 2016. - što je NBA rekord. U Minnesoti će se pridružiti momčadi od koje se očekuju velike stvari i koja bi nakon 13 godina napokon trebala vratiti playoff košarku na sjever SAD-a.

Minnesota je talentiranima Karlu Anthonyju Townsu i Andrewu Wigginsu pridružila Jimmyja Butlera, jednog od najboljih dvosmjernih igrača lige, i playmakera Jeffa Teaguea. Trener Tim Thibodeau kompletirao je petorku ''četvorkom'' Tajom Gibsonom, svojim bivšim igračem iz Chicago Bullsa, a Crawford će vjerojatno zauzeti svoju standardnu rolu vođe druge momčadi.

Crawford je došao u NBA još 2001. kao osmi izbor drafta Cleveland Cavaliersa, koji su ga odmah proslijedili u Chicago Bullse. Kasnije je nastupao za New York Knickse, Toronto Raptorse, Golden State Warriorse, Atlanta Hawkse, Portland Trail Blazerse i Los Angeles Clipperse, u kojima je proveo posljednjih pet sezona.

U karijeri je na prosjeku od 15,3 koša po utakmici, a poznat je po svojim sjajnim driblinzima kojima će sljedeće sezone uveseljavati navijače Minnesote.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider