Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dobar posao Minnesote

Veliki ''trade'' u NBA-u, navijači Bullsa ogorčeni: ''Imaju najgoru kulturu u ligi''

Minnesota Timberwolves jedna je od momčadi koja se može proglasiti pobjednicima u draft noći nakon što je iz Chicago Bullsa dovela jedno od najboljih krila lige – Jimmyja Butlera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači Bullsa zasigurno neće biti sretni novim ''gubitničkim'' tradeom njihove momčadi. Naime, Bullsi su u draft noći razmijenili najboljeg igrača u Minnesotu za Krisa Dunna, Zacha LaVinea i 7. pick drafta. Wolvesi su još dobili 16. pick, koji su iskoristili da izaberu centra Justina Pattona.

Jimmy Butler tako se spojio s bivšim trenerom Tomom Thibodeauom, ali i sjajnim dvojcem Townsom i Wigginsom, dok je Minnesota u Butleru dobila trostruku All-Star zvijezdu i vrhunskog obrambenog igrača, koji zajedno s Townsom i Wigginsom čini itekako ubojiti trojac.

S druge strane, Bullsi su se okrenuli pomlađivanju. Kao sedmi pick drafta izabrali su 213 centimetara visokog Finca Laurija Markkanena, jednog od najboljih šutera među visokim igračima na koledžu. Ujedno, Markkanen je prvi finski igrač u povijesti koji je izabran na draftu.

''Ono što smo večeras napravili odredilo je smjer. To ćemo raditi s mladim igračima, bit ćemo disciplinirani i strpljivi. To su stvari koje je teško napraviti. Pustili smo igrača kojeg smo stvarno voljeli. Ali večeras smo odlučili promijeniti smjer i odrediti naš put'', rekao je nakon tradea Butlera potpredsjednik košarkaških operacija Bullsa John Paxson.

Bullsi su u Dunnu dobili još jednog plejmejkera, koji je prošle godine bio 5. izbor na draftu, ali i mladog igrača koji se tek treba dokazati u NBA-u, s obzirom na to da u prvoj sezoni s Minnesotom nije ostavio najbolji dojam.

LaVine je, pak, najveće ime sletjelo u Chicago, ali on je ove godine pretrpio tešku ozljedu prednjih križnih ligamenata (ACL), zbog čega je propustio ostatak sezone i tek treba vidjeti kako će teći njegov oporavak i na koji će se način uklopiti u Bullse.

U međuvremenu, jedan od Butlerovih trenera Travelle Gaines izrazio je nezadovoljstvo ovim tradeom i prozvao Bullse na društvenim mrežama, rekavši da imaju ''najgoru kulturu u ligi''.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider