Košarka
SPORTOVI
Košarka
Svaka utakmica je bitna

Skelin objavio širi popis košarkaša koji kreću u bitku za SP: Puno promjena i novi wunderkind

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Ivica Skelin objavio je popis od 24 igrača na koje će računati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Taman kad su se malo slegli dojmovi s Eurobasketa, a na kojem je Hrvatska ponovno podbacila, kreću kvalifikacije za odlazak na SP 2019. Ali kvalifikacije u kojima će hrvatska vrsta igrati u bitno izmijenjenom sastavu nego što je to bio slučaj u posljednjim reprezentativnim akcijama.

Novi izbornik Ivica Skelin na popis od 24 igrača uvrstio je samo četvoricu koji su bili na Eurobasketu – Simona, Krušlina, Ramljaka i Planinića, ali zato što na igrače iz NBA-a ne može računati. Na popisu su i povratnici Miro Bilan, Rok Stipčević i Željko Šakić.

Na popisu se našlo mjesta i za 17-godišnjeg wunderkinda Luku Šamanića, krilnog centra koji je prošlo ljeto preselio iz KK Zagreba u Barcelonu. Šamanić je na ljeto bio MVP juniorskog Eurobasketa divizije B te je izabran u petorku prvenstva. Šamanić je u prosjeku imao 17,7 poena, 10,4 skokova i 2,9 blokada.

Podsjetimo, Hrvatska je u skupini D zajedno s Nizozemskom, Italijom i Rumunjskom. Prolazak u drugi krug ne bi trebao biti upitan, jer dalje idu tri reprezentacije. No, zato je važno prenijeti što više bodova. Skupina u kojoj je Hrvatska križa se sa skupinom u kojoj se nalaze Poljska, Kosovo, Litva i Mađarska, a onda iz te skupine tri najbolje reprezentacije odlaze na Svjetsko prvenstvo.

Prvu utakmicu kvalifikacija za SP 2019 Hrvatska igra 24. studenog u gostima protiv Nizozemske, a već 26. studenog 2017. u 18:00 sati u KC Dražen Petrović s već dobro poznatim protivnikom Italijom.

POPIS IGRAČA:

1. Stipčević Rok
2. Mavra Dominik
3. Katić Toni
4. Bilinovac Josip
5. Krušlin Filip
6. Slavica Nik
7. Simon Krunoslav
8. Badžim Roko
9. Mustapić Jakov
10. Bošnjak Domagoj
11. Ramljak Ivan
12. Božić Luka
13. Šakić Željko
14. Zubčić Tomislav
15. Rudež Damjan
16. Barać Boris
17. Bilan Miro
18. Planinić Darko
19. Sobin Josip
20. Žganec Karlo
21. Radovčić Krešimir
22. Kalajžić Mate
23. Šamanić Luka
24. Drežnjak Mateo


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider