Košarka
SPORTOVI
Košarka
mršićev intervju

Izbornik o Hezonji: ''Za reprezentaciju treba i socijalna kvaliteta. Nisam ga mogao pratiti jer nije igrao''

Izbornik Veljko Mršić dao je intervju za Novu TV, a pričao je o svemu, pa tako i o ''slučaju Hezonja''.

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je dva poraza u kvalifikacijama za EuroBasket, ali to su bila dva nebitna poraza jer je Hrvatska još prije osigurala natjecanje.

Izbornik Veljko Mršić dao je intervju za Novu TV, a pričao je o svemu, pa tako i o ''slučaju Hezonja''.

Čestitke na uspješnim kvalifikacijama! Jesu li vas ova dva poraza za kraj naljutila? Ili ste računali "ma nema veze, želim nešto drugo vidjeti u tim utakmicama"?

''Na sreću, imali smo taj luksuz da igramo bez opterećenja. Momčad smo složili tako zbog ozljeda i korone, a neke smo odmorili Bilo je nekoliko debitanata. Htjeli smo vidjeti što možemo dobiti od tih novih igrača, dobili smo dosta novih odgovora na koga možemo računati u budućnosti'', rekao je Mršić za Dnevnik Nove TV.

gol expired Neuer izumio novu vrstu dodavanja rukom: Pogledajte što je sada smislio ludi njemački vratar divider

Do Eurobasketa ima još puno. A ono do čega nema još puno, to je borba za Olimpijske igre! Igra se u Splitu od 30. lipnja. Treba biti prvi u konkurenciji Brazil, Tunis, Rusija, Meksiko. Jeste li optimist u ovom trenutku?

''Sigurno da će biti teško, vidjeli smo i u ovim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo da se ta košarkaška mapa u svijetu dosta raširila, ima puno odličnih reprezentacija.''

Naši najbolji igrači, Bojan Bogdanović i Dario Šarić, igraju dobru sezonu u NBA ligi. Ali i s njima u sastavu mi smo gubili važne utakmice (Litva, Poljska) i ostali bez Svjetskog prvenstva. Kakav je vaš recept da s njima stvorite kemiju i odete na Olimpijske igre?

''Imamo jednu momčad na koju će navijači biti ponosni. Napravili smo stvarno dobru kemiju, a to su prepoznali i navijači.''

gol expired Stravične ozljede i maratonska operacija: Poznato je stanje Tigera Woodsa nakon teške nesreće divider

Mario Hezonja vratio se iz NBA-a u Europu, upravo je potpisao za Panathinaikos. Pratite li i njega? Ima li govora o povratku u reprezentaciju?

''Nažalost, nisam ga mogao pratiti jer nije igrao. Drago mi je što je došao u Grčku, to je odlična momčad koja igra Euroligu. To je za njega odlična prilika da se vrati tamo gdje bi mogao biti po talentu. Pa sigurno i u reprezentaciju, ja sam rekao da je svaki igrač kandidat za reprezentaciju koji ima kvalitetu i koji igra dobro. No to nije dovoljno da budete član momčadskog sporta poput košarke, morate imati kvalitete socijalne prirode da biste bili članovi momčadi. To se odnosi na svakog igrača, pa tako i na Hezonju'', završio je Mršić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider