Košarka
SPORTOVI
Košarka
Glavu gore

Izbornik Mulaomerović i Zubac pronašli glavnog krivca za poraz od Italije

Hrvatska je poražena od Italije 81:76 na EuroBasketu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović razlog 76:81 poraza od Italije u susretu 4. kola skupine C EuroBasketa vidi ponajprije u prevelikom broju izgubljenih lopti te napadačkim skokovima Talijana u ključnim trenucima.

Bojan Bogdanović Drugi poraz naših na EuroBasketu, Talijani bolji u ludoj završnici: Ponovno su nas koštale izgubljene lopte i nemoć u skoku divider

"Dosta smo lopti izgubili zbog talijanskog preuzimanja, ali 18 je ipak previše. Iz toga slijede protunapadi i lagani koševi protivnika, a to nam jako šteti. Prije odlaska u Berlin i nokaut-faze natjecanja moramo smanjiti broj izgubljenih lopti", rekao je Mulaomerović te dodao:

"Italija je bila pod pritiskom jer je izgubila jučer od Ukrajine. Vratili su se u igru slobodnim bacanjima na početku četvrte četvrtine, a na kraju su Fontecchio i Melli pogodili neke teške šutove. Čestitke Italiji na pobjedi, ali i mojim igračima koji su se borili".

Centar Ivica Zubac složio se s izbornikom.

"Bila je ovo teška utakmica protiv domaćina. Izgubili smo zbog previše izgubljenih lopti i napadačkog skoka Italije. No, sve je još uvijek u našim rukama, ali sada moramo dobiti Ukrajinu. Talijani su bili pod pritiskom i zato su dosta riskirali u završnici sa napadačkim skokom i to im je donijelo rezultat".

gol expired Bivši izbornik Hrvatske ne vidi poantu u dovođenju stranaca: ''Reprezentacije su identitet košarkaških nacija'' divider

Talijani na borbenost i volju dobili utakmicu

Talijanski izbornik Gianmarco Pozzecco izjavio je kako je do pobjede njegova momčad došla zahvaljujući velikoj borbenosti.

"Hrvatska je igrala bez pritiska jer se već plasirala dalje. Moji igrači su igrali s velikom željom i srcem, zato sam jako ponosan na njih".

gol expired Bivši hrvatski izbornik za gol.hr o nastupima košarkaša i zašto bi išao na Srbiju divider

Pun hvale za Hrvatsku bio je i iskusni centar Nicolo Melli koji je sa 19 koševa bio ponajbolji talijanski igrač.

"Odigrali smo dobru utakmicu protiv talentirane momčadi. Danas smo imali dodatni motiv pokazati karakter nakon loše igre i poraza od Ukrajine jučer".

Mogu li hrvatski košarkaši do medalje?

Ukupno glasova:

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider