Košarka
SPORTOVI
Košarka
navijači oduševljeni

Rekord NBA karijere mladog Zubca, hvale ga trener i suigrači: ''On je poseban''

Ivica Zubac bio je sjajan u pobjedi Los Angeles Lakersa protiv Denvera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su Los Angeles Lakers pretposljednja momčad Zapadne konferencije, nešto se dobro događa u slavnom klubu. Dio toga je i naš Ivica Zubac koji je u pobjedi Lakersa protiv Denver Nuggetsa 120:116 ubacio rekord karijere, 17 koševa u 20 minuta provedenih na parketu.

Treba napomenuti da je Zubac imao šut osam od devet, a dodao je tome i šest skokova i jednu asistenciju. Nakon dva ''double-double'' učinka ovo je bila nova sjajna večer 19-godišnjeg centra koji je osvojio srca navijača i suigrača.

''On je poseban. Jednostavno je poseban'', rekao je nakon susreta ''playmaker'' D'Angelo Russell koji je s 22 poena bio najbolji strijelac Lakersa uz Nicka Younga koji je zabio 23.

U svlačionici je Zubac dobio veliku pažnju medija.

''Nalazio sam se u dobrim situacijama , suigrači su mi dodavali, ja sam ubacivao i to je to. Lijepo je imati podršku cijele momčadi i navijača'', skroman je bio Zubac nakon večeri karijere u NBA ligi.

Ono po čemu je bila posebna ova utakmica su njegove minute dobivene u završnici susreta. Mnogi ga već sad vide boljim od ''precijenjenog'' Timofeja Mozgova koji je starter u momčadi iz Los Angelesa. Novinare je zanimalo je li bio nervozan zbog sudjelovanja u odlučujućim trenucima utakmice.

''Ne mislim na to, samo sam koncentriran na suigrače i slušam trenera. Žestoko sam trenirao za ove minute i ne mislim ih ispustiti samo tako'', poručio je Ivica.

A trener Luke Walton je također komentirao kako se snašao u završnici.

''To je bilo impresivno. Ima sjajan osjećaj za igru.''

Svi ističu njegovu sjajnu suradnju s godinu dana starijim D'Angelom Russellom. Funkcionirao je njihov ''pick and roll'' iako ga nisu imali vremena uvježbavati.

''Imali smo samo nekoliko dana jer dugo nisam na treninzima bio u prvoj ekipi. Uživam igrati s njim, odličan je igrač i sve vidi na terenu'', objasnio je Zubac američkim medijima.

Iz utakmice u utakmicu mladi hrvatski centar pokazuje kako za njega ima mjesta u NBA ligi, a mlada momčad Lakersa se čini idealnom za njegov razvoj.

NBA, rezultati:

Washington Wizards - New York Knicks 117-101
Toronto Raptors - New Orleans Pelicans 108-106
Houston Rockets - Sacramento Kings 105-83
San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 108-94
Portland Trail Blazers - Charlotte Hornets 115-98
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 120-116
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider