Košarka
SPORTOVI
Košarka
BOGDANOVIĆ DOBAR U PORAZU

Ivica Zubac polako postaje elitni NBA centar: Upisao je double double, ali i rekordni broj blokada

Nastavljen je impresivan ulazak Ivice Zupca u novu NBA sezonu, sjajnom izvedbom, no nažalost u porazu Clippersa.

Ivica Zubac (Foto: Afp)

Protekle noći u NBA ligi odigrane su tek četiri utakmice, no na parketu su bila oba najistaknutija hrvatska košarkaša, Bojan Bogdanović i Ivica Zubac. Igrali su i Phoenix Sunsi Darija Šarića, no on nije dočekao svoje vrijeme u igri.

Pistonsi očekivano gube

Bogdanovićevi Detroit Pistonsi doživjeli su treći poraz u nizu, što ne bi trebalo nikoga iznenaditi, znajući da se ipak radi o jednoj od najslabijih momčadi lige. Bolji od njih bili su Washington Wizardsi, rezultatom 120:99

No, hrvatski šuter svoj je posao odradio onako kako se od njega očekuje. Ubacio je Bojan 25 poena uz šut 8 od 13 (4 od 7 za tricu), što mu je najviše otkako je ljetos pristupio ovoj franšizi. Dodao je tome tri skoka i jednu asistenciju. Bio je time najefikasniji u svojoj momčadi, ali i na susretu, budući da je također 25 ubacio Kyle Kuzma iz protivničke momčadi.

Zubac srušio osobni rekord u blokadama

Ivica Zubac odradio je fenomenalnu rolu u momčadi Los Angeles Clippersa, no njegova momčad iznenađujuće je poražena čak 108:94 od Oklahoma City Thundera, koji su poraženi u prva tri ovosezonska susreta.

Nećemo pogriješiti ako kažemo da je Zubac bio najbolji i najraspoloženiji u svojoj momčadi. Ubacio je deset poena uz šut 5 od 9, uhvatio 14 skokova te upisao čak sedam blokada, što je njegov osobni rekord, ali ujedno rezultat koji će i na kraju sezone vjerojatno biti među boljima u toj kategoriji. 

Sve najbolje trenutke Ivice Zupca pogledajte OVDJE.

Ivica Zubac Ivica Zubac (Foto: Afp)

Nažalost, bez pomoći Paula Georgea i Kawhija Leonarda nije išlo, a najefikasniji kod momčadi iz Los Angelesa bio je Luke Kennard s 15 poena. Što se tiče Thundera, svoju večer imao je Shai Gilgeous Alexander, koji je bio nerješiva enigma, ubacivši 33 poena te je tome dodao i osam asistencija.

Sunsi uništili prvake

Šarićevi Phoenix Sunsi razbili su prvake Golden State Warriorse rezultatom 134:105, ali kao što je navedeno, hrvatski krilni centar nije ulazio u igru. 

Devin Booker ubacio je 34 poena, a po 16 su ubacili D'Andre Ayton i Chris Paul. Ayton uz dodatak 14 skokova, a Paul devet asistencija. 

Kod Warriorsa je najbolji bio Steph Curry s 21 poenom, što je ispod njegovog prosjeka, ali i dokaz koliko su mu suigrači bili indisponirani.

Poražavajuća činjenica za Darija Šarića je ta da je čak 11 igrača Sunsa dobilo priliku na parketu, no on je ostao među trojicom koji su cijeli susret proveli na klupi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider