Košarka
SPORTOVI
Košarka
GOSTOVANJE U TORONTU

Ivica Zubac novom sjajnom partijom odveo Clipperse do pobjede

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac pružio je sjajnu predstavu u gostujućem slavlju Los Angeles Clippersa protiv Toronto Raptorsa.

Ivica Zubac (Foto: Afp)

Clippersi su na parketu Scotiabank Arene pobijedili 124:113, a Ivica Zubac za 31 minutu ubacio je 23 koša uz 16 skokova ostvarivši 13. double-double ove sezone.

Bila je to sedma pobjeda Clippersa u posljednjih devet susreta te 21. ove sezone uz 15 poraza za četvrto mjesto na Zapadu. Toronto s omjerom 15:19 drži deseto mjesto na Istoku.

Deset skokova u napadu

Njedna momčad nije vodila s više od šest poena prednosti u prvom poluvremenu, ali Clippersi su u trećoj dionici "pobjegli" na +18 (89:71), a početkom posljednje četvrtine imali su i 23 razlike (109:86) i potom mirno priveli susret kraju.

"Ovo je bila jedna od naših najcjelovitijih utakmica sezone", rekao je trener Clippersa Ty Lue te istaknuo hrvatskog košarkaša:

"Bio je nevjerojatan za nas cijele godine. Bio je fantastičan, imao je čak 10 skokova u napadu."

Zubac je s 23 poena i 16 skokova bio najbolji igrač u gostujućim redovima, a još su petorica Clippersa imala dvoznamenkasti učinak. Paul George također je postigao 23 poena uz sedam skokova i pet asistencija.

Leonard se vratio na mjesto sreće

Za Clipperse igraju dva bivša člana Torontove šampionske momčadi iz 2019. godine, Norman Powell i Kawhi Leonard

Publika ih je sjajno dočekala, posebno Leonarda, koji je susret završio s 15 poena, sedam skokova i osam asistencija, dok je Powell ubacio 22 koša.

"Uvijek su lijepe uspomene koje dolaze uz ovu arenu", rekao je Leonard.

Kod domaćina najefikasniji je bio Pascal Siakam s 36 poena i devet skokova, a Scottie Barnes dodao je 17 i 13 skokova.

Šarić skroman u pobjedi

Gostujuću pobjedu ostvarili su i Phoenix Sunsi protiv Memphis Grizzliesa slavivši sa 125:108.

Duane Washington s 26 poena i osam asistencija predvodio je pobjednički sastav. Jock Landale ubacio je 16, a Deandre Ayton 15 koševa. Hrvatski košarkaš Dario Šarić za Sunse je igrao tri minute, pogodivši jednu tricu uz jedan skok. Kod domaćina istaknuo se Ja Morant s 34 poena.

Phoenix s omjerom 20:15 drži peto mjesto na Zapadu, dok je Memphis treći s 20 pobjeda i 13 poraza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider