Košarka
SPORTOVI
Košarka
žižić blizu double-doublea

Zubac postaje miljenik Los Angelesa: Monstruozna utakmica "Zublocke", Dončić ispisao povijest

Odlične večeri u NBA ligi imali su dvojica hrvatskih centara, kao i najbolji slovenski košarkaš.

Galerija Ivica Zubac (Foto: AFP) Ante Žižić (Foto: AFP) Dragan Bender i Jusuf Nurkić (Foto: AFP) +2 Dragan Bender (Foto: AFP)

Ivica Zubac odigrao je još jednu maestralnu utakmicu, te je zajedno s Kentavious Caldwell-Popeom i Brandonom Ingramom predvodio Los Angeles Lakerse do pobjede protiv Phoenix Sunsa. Zubac je na parketu proveo 36 minuta i u tom periodu ubacio 24 poena, te upisao čak 16 skokova i četiri blokade!

Zubac je bio ključni čovjek u reketu Lakersa i pitanje je hoće li aktualni trener Luke Walton, ako ostane na klupi, vraćati iskusne veterane JaValea McGeea i Tysona Chandlera na njihovu standardnu minutažu nakon ovakvih izvedbi hrvatskog košarkaša.

IVICA ZUBAC PROTIV PHOENIXA

U redovima Phoenixa, koji je poražen 116:102, Dragan Bender je upisao svega 13 minuta na parketu, a u tom vremenu je ostvario učinak od pet poena, četiri skoka, blokade i dvije izgubljene lopte.

Još jedan hrvatski centar, Ante Žižić, odigrao je odličnu utakmicu u dresu Cleveland Cavaliersa, koji su slavili na gostovanju u Chicagu sa 104:101. Žižić je na parketu proveo 36 minuta i u tom periodu upisao osam poena, 14 skokova, tri asistencije, osvojenu loptu i blokadu. Bila je to tek 10. pobjeda Cavsa ove sezone.

Luka Dončić upisao je drugi triple-double karijere u porazu svog Dallasa od Toronto Raptorsa 123:120. Dončić je ostvario rekord karijere s 35 poena, 12 skokova i deset asistencija. Sjajni Slovenac postao je najmlađi igrač u povijesti lige s dva ili više trostruko dvoznamenkasta učinka u jednoj sezoni.

Od ostalih učinaka u NBA noćas spomenimo 16. triple-double sezone za Russella Westbrooka (13p, 13sk, 11as), čak 36 poena Paula Georgea pobjedi Oklahoma City Thundera nad Milwaukee Bucksima, kod kojih je Giannis Antetokounmpo upisao 27 koševa i 18 skokova.

James Harden je s 40 poena i 11 skokova ponovno bio najbolji Rockets u slavlju nad Orlandom. Osim briljantnog napadačkog učinka, Harden je upisao i tri blokade, što je uistinu rijedak slučaj za vodećeg MVP kandidata i ove sezone.

NBA rezultati, nedjelja:

Dallas Mavericks - Toronto Raptors 120-123

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 101-104

(Ante Žižić je odigrao 36 minuta za Cleveland, zabio je osam koševa i upisao 14 skokova, tri asistencije, jednu ukradenu i jedan blok)

LA Clippers - Sacramento Kings 122-108

Oklahoma City Thunder - Milwaukee Bucks 118-112

Houston Rockets - Orlando Magic 103-98

Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 111-125

(Dario Šarić je odigrao 30 minuta za Minnesotu, zabio je tri koša i upisao 11 skokova)

San Antonio Spurs - Washington Wizards 132-119

New York Knicks - Miami Heat 97-106

(Mario Hezonja je odigrao 30 minuta za New York, zabio je 12 koševa i upisao pet skokova, jednu asistenciju i tri ukradene lopte)

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 116-102

(Ivica Zubac je odigrao 35 minuta za Los Angeles, zabio je 24 koša i upisao 16 skokova te četiri bloka; Dragan Bender je odigrao 13 minuta za Phoenix, zabio je pet koševa i upisao četiri skoka te jedan blok)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider