Košarka
SPORTOVI
Košarka
nisu mogli vjerovati

Brutalno zakucavanje Zupca najbolje oslikava pogrešku Lakersa: Clippersi "umiru" od smijeha!

Ivica Zubac mogao bi se u budućnosti pokazati kao jedna od najvećih pogrešaka Los Angeles Lakersa.

Ivica Zubac i Nikola Jokić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ivica Zubac odigrao je još jednu sjajnu partiju u dresu Los Angeles Clippersa, s kojima će u travnju po prvi put zaigrati u doigravanju NBA lige. Clippersi su slavili protiv Memphisa 113:96, a Zubac je za 21 minutu na parketu upisao 13 poena i četiri skoka, uz šut iz igre 6-7.

Potez utakmice pripao je upravo njemu, nakon što je sredinom druge četvrtine brutalno zakucao jednom rukom i podigao Staples Center na noge.

ZAKUCAVANJE IVICE ZUPCA

Zubac ni ovog proljeća ne bi vidio NBA playoff da nije bilo Los Angeles Lakersa i njihovog, sada to već možemo bez ikakve dvojbe reći, glupog poteza. Podsjetimo, Zubac i Michael Beasley trejdani su 7. veljače u Clipperse, a u zamjenu je u Lakerse stigao malo poznati Mike Muscala.

Zubac je do sada startao svakoj od 21 utakmice u dresu Clippersa, te je u prosjeku na parketu provodio 19.7 minuta. Na prosjeku je od 8.9 poena, 7.7 skokova, 1.6 asistencija i 0.9 blokada po susretu. Osim toga ima šut iz igre na 52 posto.

Zanimljiva je priča zapravo kako je Zubac stigao u LA Lakerse, a nju je otkrio izvršni direktor LA Clippersa, ali i bivša legenda Lakersa, Jerry West.

"West nije mogao vjerovati kako je uspio dovesti Ivicu Zupca, a to je otkrio prijateljima na večeri nakon zatvaranja prijelaznog roka. Nije mislio da bi ga Lakersi dali, pa je ostao šokiran kada ga je Magic Johnson nazvao i ponudio Zupca u zamjenu za Muscalu. West nije ni sekunde dvojio, a kada je to ispričao za stolom, svi su počeli umirati od smijeha", ispričao je za ESPN jedna od osoba koje je svjedočila cijelom događaju.

Jerry West je 40 godina proveo u Lakersima, prvo kao igrač, kasnije trener i generalni menadžer, a proteklih dvadeset godina iskristalizirao se kao jedan od najboljih izvršnih direktora u NBA ligi.

Hrvatski sportaši velikog srca uključili se u borbu za život Mile Rončević! Modrić za Milu (Screenshot) Hrvatski sportaši u akciji za Milu (Screenshot) Hrvatski sportaši u akciji za Milu (Screenshot) +6 Hrvatski sportaši u akciji za Milu (Screenshot)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider