Košarka
SPORTOVI
Košarka
"Uzeli smo trofej i 'zbrisali'"

Cibonin čudotvorac za Dnevnik Nove TV: Preživio nesreću pa kreirao senzaciju

Trener Cibone je nakon velikog trijumfa progovorio za Dnevnik Nove TV.

Ivan Velić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Cibona je u finalu prvenstva Hrvatske pomela favoriziranu Cedevitu. Dojmovi su se polako slegli, slavlje je trajalo do dugo u noć, a u goste nam je nakon neprospavane noći stigao trener šampionske Cibone Ivan Velić.

Gospodine Velić, sezona je i za vas osobno počela dosta traumatično - imali ste sudar sa šleperom, jedva izvukli živu glavu - je li vam se kroz ovaj naslov sve nekako vratilo?

"Sigurno da u tom momentu nisam mogao sanjati da ću unutar godinu dana doći do velikog uspjeha za klub, moje igrače i mene osobno. To je sport i to je život, ne znamo što nam donosi budućnost. Hvala Bogu, sve je dobro prošlo, mi smo na vrhu i to je najvažnije.

Za vas kažu da ste tvorac Cibonina čuda - što je bilo ključno za ovako dominantnu seriju od 4:0 protiv Cedevite, navijači su vas nosili?

"Znamo da smo bili totalni autsajderi, ali imali smo ogroman motiv i timski duh, bili smo gladni tog trofeja koji dugo nije bio pod Tornjem. Iskoristili smo nepažnju protivnika, uzeli taj trofej i 'zbrisali', da tako kažem".
Dolaze li napokon bolja vremena za Cibonu, sprema li klub pojačanja kako bi bili konkurentniji i u regionalnoj ligi?

"Prvo ćemo se odmoriti, videjet ćemo s ljudima iz kluba koja će biti priča, hoćemo li se orijentirati na mlađe igrače ili ćemo raditi iskorak prema gore. U ovom trenutku je rano govoriti, ispred nas je radno ljeto, nadam se da ćemo napraviti najbolju odluku za klub."

Recimo za kraj da Cibonaši sada imaju dva mjeseca odmora, a pripreme za iduću sezonu kreću sredinom osmog mjeseca.

gol expired Kakve će biti posljedice odlaska Cedevite? "Veliki udarac i šamar za hrvatsku košarku" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider