Košarka
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"
Košarka
loš scenarij

Kakve će biti posljedice odlaska Cedevite? "Veliki udarac i šamar za hrvatsku košarku"

Cedevita bi uskoro mogla promijeniti adresu. Predsjednik Emil Tedeschi klub bi iz Zagreba preselio u Ljubljanu i ujedinio snage sa slovenskim velikanom Olimpijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cibona ih je pomela u finalu prvenstva Hrvatske, a čini se kako će Cedevita uskoro skupiti stvari iz Zagreba i polako krenuti prema Ljubljani.

Iz kluba su danas objavili kako su u tijeku pregovori s posrnulim slovenskim velikanom Olimpijom. Već je dogovorena i konferencija za medije - u utorak će u Ljubljani sve detalje predstaviti predsjednici dvaju klubova Emil Tedeschi i Tomaž Berločnik. Prema nekim informacijama, klupu novoosnovane Cedevite Olimpije, ili kako se već zvala, mogao bi preuzeti Slaven Rimac.

''Ne znam stvarno, nisam čuo nikakve takve informacije.'' Ima li nešto u tome da Cedevita odlazi iz Zagreba, seli u Ljubljanu? ''Ovo prvi put čujem", rekao je Rimac nakon utakmice s Cibonom.

Rimac ništa ne otkriva, no od onih dobro upućenih u košarkaška zbivanja doznaje se kako bi Cedevita prepustila svoje mjesto u ABA ligi Olimpiji koja je iz lige ispala. Scenarij koji, ističe kolumnist Vid Horvat, nikako nije dobar za budućnost hrvatske košarke.

"Na stranu odluke koje su se donosile, netko je ulagao u hrvatski sport, hrvatski klub, taj klub neće tu više funkcionirati, danas-sutra će netko ulagati u klub u drugoj državi, gledat ćemo Euroligu u drugom gradu, to je veliki udarac i šamar za hrvatsku košarku", rekao je Vid Horvat, kolumnist portala Gol.hr.

U mandatu Emila Tedeschija Cedevita je pet puta osvojila prvenstvo, sedam puta kup, a četiri puta bila doprvak regionalne lige. Prava navijačka podrška u gradu Zagrebu izostala je.

"To je klub koji je normalno funkcionirao, koji je plaćao igrače, za razliku od nekih drugih klubova koji i dan danas žive na aparatima i to nikako ne može biti dobro. Mislim da se ne sjećam da smo imali takav jedan primjer, da jedan klub iz regije odlazi u drugu državu zato što ovdje ispada da je više bio neprijatelj nego prijatelj", smatra Vid Horvat.

Cedevita bi djelomično ipak ostala u domaćoj košarci. Omladinski pogon prebacio bi se u seniore i pod, vjerojatno nekim drugim klupskim imenom, igrao prvenstvo Hrvatske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider