Košarka
SPORTOVI
Košarka
sa sprovoda na utakmicu

Veliko srce "malog" čovjeka: "Sve što radim, radim za svoju sestru"

Isaiah Thomas stigao je na utakmicu direktno sa sprovoda svoje sestre i ponovno je odveo svoju momčad do pobjede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Boston Celticsi su na otvaranju polufinalne serije Istočne konferencije NBA lige u TD Gardenu pobijedili Washington Wizardse 123-111 i poveli s 1:0. Isaiah Thomas predvodio je Celticse do pobjede s 33 poena i devet asistencija, iako je na utakmicu stigao direktno sa sprovoda svoje sestre.

Podsjetimo, dan uoči početka doigravanja (prije dva tjedna) u prometnoj je nesreći preminula Thomasova sestra Chyna. Shrvani vođa Bostona nije želio propustiti nijednu utakmicu prve runde doigravanja, te je predvodio svoju momčad do preokreta (0-2, 4-2).

U nedjelju rano ujutro je avionom stigao iz Washingtona gdje je na posljednji počinak ispratio svoju 22-godišnju sestru, te je unatoč neizmjernoj boli izašao na parket i predvodio Celticse do preokreta i pobjede. Wizardsi su otvorili utakmicu sa 16:0, no Boston je u konačnici upisao uvjerljivu pobjedu.

Tijekom utakmice Thomas je nakon duela s Ottom Porterom ostao bez zuba (gornje jedinice), kojeg je našao na parketu prilikom minute predaha. Klupski liječnik mu je privremeno vratio zub u ležište.

Omaleni 175 centimetara visoki Isaiah Thomas još je jednom zadivio cijeli košarkaški svijet i pokazao koliko veliko i hrabro srce ima. Doći sa sprovoda jedne od najbližih, ako ne i najbliže, osobe u svom životu i odigrati takvu utakmicu... To mogu samo istinski šampioni.

Druga utakmica igra se također u Bostonovom TD Gardenu u noći s utorka na srijedu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider