Košarka
SPORTOVI
Košarka
Stop LeBronu i društvu

Indiana izborila majstoricu: Odveli prvake u sedmu utakmicu

Indiana je u subotu na svome parketu pobijedila Miami s 91:77 i izborila sedmu utakmicu finala Istočne konferencije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni su prvaci na poluvremenu imali minimalnu prednost (40:39), ali Pacersi su treću četvrtinu riješili u svoju korist s 29:15 i povratka za Heat više nije bilo. Indiana je do pobjede još jednom došla iznimno čvrstom i agresivnom obranom. Zatvorili su domaći košarkaši prilaz reketu, u potpunosti nadskakali goste (53:33), a njihov šut za dva poena sveli na 29.6 posto (16/54).

LeBron James je isporučio svoju porciju koševa za Miami (29 poena, šut iz igre 10/21), ali nitko drugi nije postigao više od deset poena. Sjajnu obranu Pacersa predvodio je Roy Hibbert koji je i u napadu uspio ubaciti 24 koša, a uhvatio je i 11 lopti pod obručima.

Paul George je dodao 28 koševa, osam skokova i pet asistencija, George Hill je ubilježio 16 poena i šest asistencija, a David West 11 koševa i 14 skokova. Imali su domaći i trećeg igrača s više od deset skokova, bio je to Lance Stephenson koji je uhvatio 12 lopti.

Miami je izjednačio vlastiti najmanji broj ubačenih koševa ove sezone, 77 je postigao i 8. siječnja protiv - Indiane. U Bankers Life Fieldhouseu ove je sezone izgubio četiri od pet utakmica.

Odlučujući dvoboj igra se u ponedjeljak u Miamiju, a pobijedi li Indiana, bit će joj to tek drugi plasman u veliki finale. Jedini put dosad Pacersi su konferencijski prvaci bili 2000. godine kada su u finalu izgubili od LA Lakersa.

 

NBA doigravanje, konferencijski finale:

Istočna konferencija

Indiana (3) - Miami (1) 91:77 (George 28k, 8s, Hibbert 24k, 11s / James 29k, Wade 10k, Chalmers 10k)

Serija je izjednačena na 3:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider