Košarka
SPORTOVI
Košarka
ODLIČNA PARTIJA

Hrvatski košarkaš vratio se u NBA ligu i odmah ostao korak do double-double učinka

Svoju prvu utakmicu u dresu Utah Jazza odigrao je Luka Šamanić.

Luka Šamanić (Foto: Afp)

Prije samo dva dana momčad Utah Jazza dovela je u svoje redove Luku Šamanića, hrvatskog košarkaša koji je većinu ove sezone igrao za momčad Maine Celticsa, u razvojnoj ligi.

Samo dan kasnije upisao je svoj prvi NBA nastup nakon listopada prošle godine, kad je dvije utakmice odigrao u dresu Boston Celtisa, ali bez velikog učinka. Ovog puta to je ipak bilo impresivnije te nam ostavlja dojam da bi se Luka u Salt Lake Cityju mogao zadržati.

Jazz je zaigrao bez svoja dva glavna visoka igrača, Laurija Markkanena i Kellyja Olynika, kao i bez Jordana Clarksona, no slavio je rezultatom 128:117 protiv San Antonio Spursa, Lukine matične NBA momčadi.

Iskoristio prvu priliku

Šamanić je dobio 25 minuta s klupe te upisao sjajan učinak od devet poena, devet skokova, četiri asistencije te po jednu ukradenu loptu i blokadu. Važno je navesti i kako je tijekom njegova boravka na terenu Jazz ostvario prednost od 14 poena.

Lukina momčad nalazi se dvije pobjede ispod mjesta koje vodi u play-in, no njihovu vodstvu nije cilj to uzeti. Ove sezone promijenili su cijelu momčad, razmijenili najveće zvijezde i krenuli u rebuilding, a Markkanen i ekipa počeli su igrati neočekivano dobro te su jedno vrijeme izgledali kao ozbiljan kandidat za doigravanje.

Mladi trener Will Hardy radi sjajan posao, no ove sezone doigravanje jednostavno ne smiju izboriti jer Jazz želi visoki pick na draftu u nadi da on može biti broj 1, što bi značilo angažman Victora Wembanyame.

To je dobro za Šamanića, za kojeg se vjeruje da će dobiti još koju priliku, a onda možda i zaraditi pravi ugovor. Ove sezone u razvojnoj ligi igrao je uistinu sjajno, u prosjeku bilježivši 22 poena, 8,1 skok i 1,5 asistencija po utakmici. Time je bio deseti strijelac cijele lige. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider