Košarka
SPORTOVI
Košarka
Irci su nepoznanica

Hrvatske košarkaše sutra čeka Irska, Ljubičić najavio: ''Očekuje nas čvrsta utakmica''

Hrvatska košarkaška reprezentacija sutra igra susret protiv Irske u predkvalifikacijama za EuroBasket 2025. godine.

Gnjidić, Sesar i Branković (Foto: Vanesa Pandžić/Cropix)

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u srijedu kreće u novi niz pretkvalifikacijskih utakmica za EuroBasket 2025., a na putu prema prvom mjestu u skupini, jedinom koje vodi u ždrijeb za kvalifikacije, izabranicima Josipa Sesara stoje Irska i Luksemburg.

Hrvatska ima malu prednost u odnosu na suparnike, jer će prve dvije utakmice odigrati na domaćem terenu u opatijskoj dvorani "Marino Cvetković", u kojoj će u srijedu (20 sati) prvo ugostiti Irsku, a potom u subotu (20 sati) biti domaćin reprezentaciji Luksemburga.

Euro 2024. Presedan za Euro 2024.: UEFA traži od reprezentacija da ne putuju zrakoplovom!? divider

Reprezentacija je na okupu od 10. srpnja, u tri pripremne utakmice je ostvarila tri pobjede, jednu protiv Slovačke i dvije protiv Kine, a izbornik Sesar je uoči početka novog pretkvalifikacijskog ciklusa izrazio zadovoljstvo do sada učinjenim. Prvi suparnik, reprezentacija Irske, je prilična nepoznanica.

Sesar priznaje da su Irci nepoznanica

"Moramo vidjeti njihove individualne kvalitete te pronaći sve te njihove igrače i na koji način igraju. Ono što imamo od njih je od prošlogodišnjih pretkvalifikacija koje su igrali", rekao je Sesar na konferenciji za medije u Opatiji.

Izbornik ne dvoji da bi kvaliteta trebala biti na strani njegove momčadi.

Alen Halilović Alen Halilović pronašao angažman: Dva Hrvata čekaju ga u novom klubu divider

"Očekujem našu dobru igru i da momci budu motivirani. Idemo dan za danom, utakmicu po utakmicu. Momci dobro rade, upijaju što se traži od njih, na dobrom smo putu i ima prostora za napredak. Ono što ja želim i što sam prenio momcima neka u treningu bar malo napreduju i ja ću biti zadovoljan."

Krešimir Ljubičić, novi centar KK Split, također ne zna mnogo o sljedećem suparniku.

Ne treba ih podcjenjivati 

"Nismo nikad igrali protiv njih i tu je velika nepoznanica. Očekuje nas čvrsta utakmica i moramo biti fizički spremni. Nadam se pobjedi. Pozivam sve gledatelje da nas dođu podržati i da budu naš šesti igrač. Dobro smo trenirali, atmosfera je odlična i očekujem da ćemo odigrati čvrstu utakmicu", izjavio je Ljubičić.

Bek francuskog Orleansa Toni Perković se u Opatiji već osjeća kao kod kuće.

NK Osijek NK Osijek je Andy Murray hrvatskog nogometa: "Gledajući trofeje, nije dio velike četvorke" divider

"Treća godina za redom u Opatiji, super nam je ovdje i ovdje imamo sve moguće uvjete. Prve tri utakmice smo sve tri pobijedili i pokazivali smo napredak, a trener Sesar je to primijetio. Sada krećemo za ozbiljno i tako bi se reklo i ide za ozbiljno. Nadam se da će gledatelji doći u što većem broju, nova stepenica smo u hrvatskoj košarci i mislim da nam sada podrška navijača najviše treba", izjavio je Perković.

Poziv navijačima uputio je i izbornik Sesar.

“Znam da je ljetni period i da su vrućine, međutim utakmica je u 20 sati i tu padne vrućina. Ja se nadam da će doći ljudi, dati nam svoj obol i bodriti nas u utakmici protiv Irske."

Nakon dva domaća nastupa, hrvatska reprezentacija će 29. srpnja (15.30 sati) gostovati u Dublinu, a 2. kolovoza (20.15 sati) će zaključiti nastup u pretkvalifikacijama u Luksemburgu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider