Košarka
SPORTOVI
Košarka
nema hrvata, ali zastava se vijori

Hrvatska zastava na NBA utakmici: Nova provokacija ili promocija Hrvatske?

Hrvatska obilježja ponovno su se jasno isticala u New Orleansu na NBA utakmici Pelicansa.

Hrvatska zastava na utakmici New Orleansa i Portlanda (Foto: AFP) (Foto: Afp)

New Orleans Pelicansi trebaju još jednu pobjedu za plasman u polufinale Zapadne konferencije NBA lige, nakon što su u trećoj utakmici prvog kruga doigravanja slavili protiv Portlanda 119:102 i stigli do prednosti 3:0. Pelicanse su do pobjede predvodili Nikola Mirotić sa 30 i Anthony Davis sa 28 poena.

New Orleans imao je glasnu podršku s tribina, na kojima se našla i hrvatska zastava, iako ni u jednoj momčadi nema hrvatskih košarkaša. To nije prvi put da se hrvatska zastava vijori na utakmici Pelicansa. Štoviše, to je postala svojevrsna tradicija u ovoj i prethodnoj sezoni. Riječ je vjerojatno o navijaču kojeg je prije godinu dana uhvatila reporterka televizije Alltitude, a on joj se predstavio kao Srbin Mark sa srbijanskom zastavom!

Tvrdio je da je to srpska zastava, te da je centar Denver Nuggetsa Nikola Jokić, koji je gostovao u New Orleansu u toj utakmici, četnik. Novinarki naravno nije bilo ništa jasno nakon te izjave, ali je Mark rekao da je to pozitivna osobina za Srbina. Mark je isto tako rekao da je zastavu naručio preko interneta, a nekolicina ljudi oko njega umirala je od smijeha jer nije mogla vjerovati da reporterka, koja radi za momčad iz koje dolazi srpski košarkaš, ne vidi da to nije srpska zastava.

Amerikanci su nakon tog incidenta shvatili da je to bila provokacija, vjerojatno hrvatskog navijača. Koga je ovoga puta provocirao, teško je reći... Na utakmici su sudjelovali Nikola Mirotić, rođeni Crnogorac koji igra za Španjolsku, te košarkaš Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić, tako da hrvatska zastava nema neku preveliku ulogu u smislu provokacije.

Možda je pak riječ o drugoj osobi koja na ovaj način želi promovirati Hrvatsku, no činjenica da je sjedio na istom dijelu tribine kada je provocirao Jokića prije godinu dana smanjuje tu mogućnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider