Košarka
SPORTOVI
Košarka
ipak su bili prejaki

Dobar nastup Hrvatske u NBA ljetnoj ligi: Vodili na poluvremenu, pa izgubili od Detroit Pistonsa

Hrvatska je prikazala dobru igru i čak vodila na poluvremenu protiv Detroit Pistonsa.

Željko Šakić u prodoru (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska je nastup na NBA ljetnoj ligi u Las Vegasu otvorila porazom od Detroit Pistonsa 96:80.

Hrvatska se predstavila u dobrom svjetlu i pružila solidnu partiju, pogotovo u prvom poluvremenu nakon kojeg su izabranici Veljka Mršića vodili 46:42.

Međutim, u nastavku je Detroit zaigrao bolje i agresivnije te došao do preokreta. Predvodili su ih Khyri Thomas s 26 koševa, Ukrajinac Svjatoslav Mihaljuk sa 17 i Todd Withers sa 16.

Najbolji u Hrvatskoj bio je Željko Šakić sa 17 poena, dok je Luka Babić dodao 10. Svi igrači koji su igrali upisali su se u strijelce.

Ljetnu ligu ne igraju poznati NBA igrači, ali baš zato to natjecanje nosi posebnu žestinu. Nastupaju rookieji i igrači koji se bore za ugovor, igra se bez trunke popusta, svi se žele dokazati i izboriti za mjesto u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi.

Hrvatska se dobro snašla u takvim okolnostima i parirala Pistonsima tečnom momčadskom igrom s puno dodavanja i kretanja. Međutim, Detroitova individualna kvaliteta i fizička superiornost na kraju su ipak bili prevaga.

Hrvatska je prednost s odmora zadržala i u prvih pet minuta treće četvrtine, ali uslijedio je "raspad sustava", Pistonsi su uoči posljednjih 10 minuta stigli do vodstva od šest razlike, a ta je prednost u posljednjoj dionici rasla i do najvećih 18.

Izbornik Mršić rekao je uoči puta za SAD da će "biti sretni sa svakom utakmicom koja završi ispod 20 razlike."

Hrvatska: Marčinković 5, Šakić 17, Vranković 3, Badžim 9, Rogić 3, Radovčić 7, Čakarun 8, Drežnjak 5, Babić 10, Vuković 8, Marić 5, Ramljak

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider