Košarka
SPORTOVI
Košarka
Odlučuje zadnje kolo

Hrvatska razbijena u Ljubljani, ali nije sve izgubljeno: Evo što joj treba u zadnjem kolu

Hrvatska košarkaška reprezentacija tražit će prolaz dalje u posljednjem kolu skupine C prvog kruga kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski je u Ljubljani potučena do nogu. Slovenija je u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. slavila s visokih 97:69.

Slovenija je tom glatkom pobjedom osigurala plasman u drugi krug kvalifikacija, sada je na omjeru pobjeda i poraza 3-2, te se priključila Finskoj koja je drugi krug osigurala ranije u četvrtak 85-69 domaćom pobjedom protiv Švedske kojom je stigla do omjera 4-1. Hrvatska je posljednja na ljestvici s omjerom 1-4, dok je Švedska treća sa 2-3.

Posljednje kolo prvoga kruga igrat će se u nedjelju kada će Hrvatska u Rijeci ugostiti Finsku te joj je potrebna pobjeda uz domaći poraz Švedske od Slovenije kako bi izbjegla posljednje mjesto u skupini koje ujedno znači i završetak kvalifikacija.

Pobjeda Hrvatske i poraz Švedske Hrvatskoj bi donijeli treće mjesto u skupini i plasman u drugi krug kvalifikacija, ali s omjerom 2-4 i sa samo teoretskim izgledima da se izbori plasman na SP, koje će se sljedeće godine održati u Indoneziji, Japanu i Filipinima. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider